Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Yurdun büyük bölümünü etkisini alan kar yağışı, İstanbul'un yüksek kesimlerinde başladı.



IÄŸdır'da ilkokul öÄŸrencileri, atık araç lastiklerinden yaptıkları kedi evlerini park ve okul bahçelerine yerleÅŸtirdi.

Melekli Åžehit Er Aytekin Arslan Ä°lkokulu öÄŸrencileri, kediler baÅŸta olmak üzere sokak hayvanlarının soÄŸuk kış günlerinde barınmalarına katkı saÄŸlamak için IÄŸdır ValiliÄŸinin de desteÄŸiyle harekete geçti.

Minik öÄŸrenciler, IÄŸdır DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar MüdürlüÄŸünün katkıları ile temin edilen atık araç lastiklerinden kedi evleri yaptı.

ÖÄŸretmenlerin de yardımıyla öÄŸrenciler tarafından çeÅŸitli renklerde boyanan ve içlerine ot ve saman konulan kedi evleri, kent merkezindeki park ve okul bahçelerine bırakıldı.

Kedi evlerinin öÄŸrenciler ve öÄŸretmenlerce uygun alanlara yerleÅŸtirilmesine IÄŸdır Valisi Enver Ünlü de eÅŸlik etti.

Vali Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış ÅŸartlarının ağır yaÅŸandığı bu günlerde sokak hayvanlarının düÅŸünülmesi gerektiÄŸini belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"Dilsiz dostlarımız diye isimlendirdiÄŸimiz sokak hayvanları üÅŸümez diye düÅŸünmeyelim. Hiç de öyle deÄŸil. Bilim insanları kedilerin 6 saat, köpeklerin de 10 saat aç ve susuz kaldığında öldüklerini söylüyor. Dolayısıyla bu soÄŸuk havalarda kedi, köpek sokak hayvanlarını da düÅŸünmemiz lazım. Bugün burada DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar MüdürlüÄŸümüzün de desteÄŸini alan öÄŸrencilerimizin atık lastiklerden yaptıkları kedi evlerini parklara bırakıyoruz. EmeÄŸi geçen çocuklarımızı kutluyorum."

Okulun öÄŸretmenlerinden ve proje sorumlusu Özkan OÄŸan da hayata geçirdikleri proje kapsamında yaptıkları kedi evleriyle kışın kedilere barınak saÄŸlamak istediklerini söyledi.

IÄŸdır ValiliÄŸinin desteÄŸiyle yürüttükleri projeyle ülke genelinde baÅŸlatılan "sıfır atık" projesine de destek verdiklerini anlatan OÄŸan, "Bu kapsamda atık durumdaki lastikleri, atık ahÅŸapları da monte ederek kedi evine dönüÅŸtürdük. Bu proje sayesinde sokak kedileri kışın üÅŸümeyecek. Burada emeÄŸi geçen öÄŸrencilerimize teÅŸekkür ediyorum."dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.