Sosyal Medya

Güncel

Özbek-Alman iş forumunda 4 milyar dolarlık anlaşma

Özbek-Alman İş Forumunda iki ülke arasında 4 milyar dolarlık projelerin hayata geçirilmesine ilişkin anlaşmalar imzalandı.



Özbekistan ile Almanya arasında toplam tutarı 4 milyar dolar olan projelerin hayata geçirilmesine iliÅŸkin bir dizi anlaÅŸmalar imzalandı.

Özbekistan Devlet Yatırım Komitesinden yapılan açıklamaya göre, BaÅŸbakan Yardımcısı ve Devlet Yatırım Komitesi BaÅŸkanı Suhrab Halmuradov baÅŸkanlığındaki Özbek heyeti CumhurbaÅŸkanı Åževket Mirziyoyev'in gelecek hafta Almanya'ya yapacağı resmi ziyareti öncesinde Berlin'de düzenlenen Özbek-Alman Ä°ÅŸ Forumuna katıldı.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakan Yardımcısı Eckhard Franz ve Halmuradov'un baÅŸkanlıklarında düzenlenen foruma çok sayıda Özbek ve Alman yetkili ve iÅŸ adamları katıldı.

4 MÄ°LYAR DOLARLIK ANLAÅžMA

Ä°ki ülke arasında ticari-ekonomik, yatırım, enerji, taşımacılık, tarım ve diÄŸer alanlardaki iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸtirilmesi imkanlarının ele alındığı iÅŸ forumunun ardından iki ülke ÅŸirketleri arasında toplam tutarı 4 milyar dolarlık projelerin hayata geçirilmesine iliÅŸkin anlaÅŸmalar imzalandı.

Açıklamaya göre, taraflar arasında imzalanan anlaÅŸmalar petrol-gaz, petrol-kimya, enerji, tarım, gıda, inÅŸaat malzemeleri üretimi ve otel inÅŸaatı projeleri ile iki ülke bankaları arasında kredi anlaÅŸmalarını kapsıyor.

CumhurbaÅŸkanı Åževket Mirziyoyev, gelecek hafta resmi ziyaret ile ilk defa Almanya'yı ziyaret ederek görüÅŸmelerde bulunacak, ayrıca Alman ÅŸirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.