Sosyal Medya

Güncel

Çin, Ay'da pamuk yetiştirmeyi başardı

Uzay araştırmaları kapsamında çalışmalar yürüten Çin'li Chongging Üniversitesi bilim insanları, Ay'da pamuk yetiştirmeyi başardı.



Çin'in ocak ayı başında Ay'ın karanlık yüzüne indirmeyi baÅŸardığı uzay aracı ile gönderdiÄŸi pamuk tohumları filizlenmeye baÅŸladı. Chang'e 4 adlı insansız uzay aracının gönderdiÄŸi fotoÄŸraflarda pamuk tohumunun yeÅŸillenmeye baÅŸladığı görüldü.

Pamuk tohumlarının kafes ÅŸeklindeki bir kutunun içinde filizlenmeye baÅŸlamasıyla Ay'da ilk kez denenen biyolojik yetiÅŸtiricilik de baÅŸarılı olmuÅŸ oldu.

BÄ°RÇOK BÄ°TKÄ°NÄ°N TOHUMU GÖNDERÄ°LDÄ°

Chongging Üniversitesi bilim insanları insansız uzay aracıyla birlikte içinde hava, su ve toprağın olduÄŸu 18 santimetre çapındaki bir kabın içinde pamuk, patates ve hardal ailesinden arabidopsis bitki tohumu gönderdi.

Uzay aracının çektiÄŸi fotoÄŸraflardan pamuk tohumlarının filizlenmeye baÅŸladığı görülürken diÄŸer tohumların yeÅŸerme yönünde henüz bir emare göstermediÄŸi dikkat çekti.

Chang'e 4 adlı uzay aracı Ä°sveç, Alman ve Çinli bilim insanları tarafından geliÅŸtirildi. Chang'e 4'ın, Ay'ın yüzeyindeki en derin krater olan Aitken havzasında incelemeler yaparak Dünya'ya yeni görüntüler göndermesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.