Sosyal Medya

Güncel

İran'a bilgi sızdırıyordu: Alman ordusunda casus alarmı

Alman ordusunda görevli Afgan asıllı bir çalışının yüksek gizlilikteki bilgileri yıllardın Iran istihbaratına verdiği tespit edildi.



Alman ordusunda (Bundeswehr) tarihi bir casusluk skandalı yaÅŸandı. Spiegel dergisinde yer alan habere göre Federal Kriminal Dairesi,  yıllardır orduya ait yüksek gizlilikteki bilgileri Iran istihbaratına veren bir çalışanı Salı günü tutukladı. 
 
Federal Savcı Peter Frank 50 yaşındaki Abdul-Hamid S.’ye istihbarat  casusluÄŸu suçlamasında bulundu. Afgan asıllı zanlı Alman ordusunda dil deÄŸerlendirme uzmanı ve yabancı ülkeler danışmanı olarak çalışıyor. Hamid S.’nin uzun yıllar Iran istihbaratına bilgi verdiÄŸi açıklandı. Hamid S.’nin  çalışma alanında Alman ordusunun Afganistan’daki görevleri hakkında gizli enformasyonlar ve Alman güvenlik birimlerinin bu bölgelerdeki hedefleri hakkında bilgiler de bulunuyor. 
 
Yabancı istihbarat örgütlerinin Almanya’nın güvenlik aÄŸlarına sızma vakaları çok sık rastlanan bir durum deÄŸil. Almanya’da en son Alman Haber Alman TeÅŸkilatı (BND) çalışanı Markus R.’nin 2013 yılından CIA adına çalıştığı ortaya çıkmıştı. R.’nin aynı zamanda Rus istihbaratına da bilgi verdiÄŸi belirlenmiÅŸti. 
 
Iran istihbaratının Avrupa’da son yıllarda sürdürdüÄŸü aktiv istihbarat çalışmaları dikkat çekiyor. GeçtiÄŸimiz yıl Avusturya’da akredide olan Iran’lı bir diplomat Belçika’da sürdürdüÄŸü istihbarat faaliyetleri dolayısıyla Almanya’da tutuklanmıştı.  Ayrıca Iranlı hackerlerinin Alman hedefleri yönelik faaliyetleri de tespit edilmiÅŸti.

Karar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.