Sosyal Medya

Meral Akşener: İnşallah seçimden sonra yeni bir 94 krizi yaşamayız

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.



Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, partisinin grup toplantısında konuÅŸtu. AkÅŸener konuÅŸmasında "Ä°nÅŸallah seçimden sonra yeni bir 94 krizi yaÅŸamayız" ifadelerini kullandı.
 
AkÅŸener'in açıklamaları;
 
Paramız pul oldu, pul. Dışarıdan bir ÅŸey alamıyoruz ki, açık bu yüzden azaldı. Ä°hracatımız ve üretimimiz artmış olsa bu rakam çok iyi, ama öyle deÄŸil. Dövizdeki artış nedeniyle ithalat yapamaz hale geldi. Azalınca cari açık azaldı. Bu rakam baÅŸarının deÄŸil, krizin göstergesidir.
 
16 yıl sonunda yozlaÅŸmış yönetim anlayışının deÄŸiÅŸme zamanı gelmiÅŸtir. Ä°YÄ° Parti dinamik kadroları ile Türkiye'yi bir çıkışa götürmenin sorumluluÄŸunun farkındadır.
 
"Ä°NÅžALLAH SEÇÄ°MDEN SONRA YENÄ° BÄ°R 94 KRÄ°ZÄ° YAÅžAMAYIZ"
 
"Ä°nÅŸallah seçimden sonra yeni bir 94 krizi yaÅŸamayız. Türkiye’de 80 milyonluk elektrik faturasını ödeyemeyecek yaklaşık 10 milyon nüfus var. Bir sürü rakam sıralıyorsun ama gerçek bu. Çalışanların yüzde 43'ü asgari ücretli. Türkiye 2019'a 10 yıldır ürettiÄŸi ekonomik problemlerle girildi ve bunun faturası vatandaşımıza kesiliyor. Milletimiz kullandığı su için 5 elektrik ve internet için 7 çeÅŸit vergi ödüyor. Pırlantadan vergi alınmazken kitaptan yüzde 18 vergi alınıyor. Vergi de ve gelir de adalet Türk milletinin mutlaka gözetmesi gereken bir haktır.
 
"Bugüne kadar yaptığımız çaÄŸrılarda asgari ücret zammı gerçekleÅŸti. 24 Haziran seçimlerinden önce, düÅŸmüÅŸ kredi ve kredi kartı borçlarını biz devlet olarak satın alacağız dedik. Bize kaynağı nereden bulacaksınız dediler. Bize inanmadılar ama bugün daha küçük çaplı bir iÅŸi yapacaklarını açıkladılar. NeymiÅŸ, demek ki kaynak bulunabiliyormuÅŸ. Buradan uyarıyorum. Kaynağı doÄŸru bulmanız lazım. Kaynağı doÄŸru kullanmak gerekir dedim. Kaynağı doÄŸru kullanmazsanız kaşıkla verir kepçeyle geri alırsınız. Ama iktidarın çarçur politikaları devam ediyor.
 
"Gün gelir bu haram para kursaklarından sökülür. Çünkü inanıyoruz ki Allah büyüktür. Bu kadar savurgan bir anlayışın ülkemizi getirdiÄŸi nokta ortada. Apar topar yapılan düzenlemelerle Merkez Bankası'nın karı geri çekildi. Bu devletin ne denli nakit ihtiyacı olmasının kanıtı.
 
"Dış ticaret verilerini anlatırken de bize yalan söylüyorsunuz. Paramız pul oldu pul. Dışarıdan bir ÅŸey alamıyoruz ki, açık bu yüzden azaldı. Ä°hracatımız ve üretimimiz artmış olsa bu rakam çok iyi. Dövizdeki artıl nedeniyle ihracak yapamaz olduk. Bu krizin göstergesidir.
 
"TRUMP'A SESLENMEK Ä°STERÄ°M"
 
Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarına uzun bir zamandır kara harekatı yapılması gerektiÄŸini aylar öncesinde dile getirmiÅŸtik. Bölgedeki bir takım geliÅŸmeler üzerine yeni deÄŸerlendirmeler yapılmış olabilir ancak PKK ve uzantılarına dokunulmaması gibi bir ihtimal asla gündeme getirilmemelidir. ABD ve Rusya'nın oyalama taktiklerine itibar edilmemelidir. CumhurbaÅŸkanının 'dostum' dediÄŸi Trump'ın Türkiye'nin operasyon ihtimaline karşı yaptığı açıklama büyük hadsizliktir büyük terbiyesizliktir. ABD BaÅŸkanı diyor ki "Kürtlere saldırırlarsa Türkleri ekonomik olarak mahvedeceÄŸiz" Sayın Trump'a seslenmek isterim, Türk Devleti Kürtlerle deÄŸil teröristlerle mücadele ediyor. Yıllarca OrtadaoÄŸu'daki kaoslarda per periÅŸan yola düÅŸen mazlumlara Türkiye kucak açmıştır. Türk millet katletmez.
 
AkÅŸener, toplantıda Ä°YÄ° Parti'nin 6 belediye baÅŸkan adayını daha kürsüde tanıttı. Ä°ÅŸte o isimler;
 
Sakarya: Cihan Kolip
 
Kocaeli: Serdar Kaman
 
Konya: OÄŸuz ÅžimÅŸek
 
Kastamonu: Levent Dikmen
 
AÄŸrı: Taner Söylemez
 
Rize: Yakup Özkan
 
AkÅŸener'in açıklamaları:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.