Sosyal Medya

Güncel

Kuru soğan ithalatı için gerekli destek çıktı

2018'de yüzde 184 ile fiyatı en çok artan ürün olan kuru soğana ithalat yolu açıldı. Kuru soğan ithalatında gümrük vergisi Şubat sonuna kadar sıfırlandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.



Kuru soÄŸan ithalatında gümrük vergisi Åžubat sonuna kadar sıfırlandı. Konuya iliÅŸkin CumhurbaÅŸkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kuru soÄŸan 2018'de yüzde 184 ile fiyatı en çok artan ürün olmuÅŸtu
 
Kuru soÄŸan ithalatında gümrük vergisi; Bosna Hersek için sıfır, Singapur için yüzde 30.9, diÄŸer ülkeler için yüzde 49.5 ÅŸeklinde uygulanıyordu.
 
Ticaret Bakanlığı'nca yürütülen kararın, kuru soÄŸan fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi, iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulması ve spekülatif fiyat hareketlerine meydan verilmemesi amacıyla ekim dönemi de dikkate alınarak uygulanacağı bildirildi.
 
HAZÄ°RAN'DA FÄ°YATI 7 TL'YÄ° BULMUÅžTU
 
Sezonun kötü geçmesi ve rekolte kaybının da etkisiyle soÄŸanın kilogram fiyatı haziran ayında 7 lirayı bulmuÅŸtu.  Kasım ayında fiyatların 5TL'yi geçmesi stok tartışmalarını da beraberinde getirmiÅŸ ve Türkiye'deki soÄŸan üretiminin yüzde 20'sini yapan  Polatlı'da bazı depolara baskın düzenlenmiÅŸti.
 
'SÄ°Z DEPODA ÇÜRÜTTÜNÜZ'
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 21 Kasım'da 48. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuÅŸmada  "Stok yapıyorlar, aldığımız ihbarlarla depoları basacağız" demiÅŸti. ErdoÄŸan, soÄŸanın hastalık nedeniyle depoda çürüdüÄŸü için fiyatının arttığı yönündeki açıklamalara da "Hastalıktan çürüdü diyorlar, siz çürüttünüz depoda" yanıtını vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.