Sosyal Medya

Güncel

Pakistanlı gence İngiliz Başbakanı'ndan ödül

Peşaver'de 2014'teki okul baskınından kurtulan Ahmet Navaz, terör ve radikalleşmeye karşı verdiği mücadele nedeniyle İngiltere Başbakanı tarafından "Points of Light" ödülüne layık görüldü



Pakistan'da 2014'te 149 kiÅŸinin öldüÄŸü PeÅŸaver Askeri Okulu saldırısından kurtulan 18 yaşındaki Ahmet Navaz, terör ve radikalleÅŸmeye karşı verdiÄŸi mücadele nedeniyle Ä°ngiliz BaÅŸbakanı Theresa May tarafından "Points of Light" ödülüne layık görüldü.

BaÅŸbakan May, Navaz'a gönderdiÄŸi mektupta, Navaz'ın saldırı sonrasında yaÅŸamını sürdürdüÄŸü Ä°ngiltere'de radikalleÅŸme ve terör karşıtı verdiÄŸi konferanslar nedeniyle bu ödüle layık görüldüÄŸünü vurguladı. 

May mektubunda, "Gençlerde radikalleÅŸme konusunda farkındalık yaratmak için yaptığınız iÅŸ paha biçilemez. Ulusal RadikalleÅŸmeyle Mücadele Danışma Kuruluna atanmanız da bu çabalarınızın bir göstergesidir. Kendinizle gurur duymalısınız." ifadelerini kullandı. 

Navaz da yaptığı açıklamasında, "BaÅŸbakan tarafından bu ödüle layık görüldüÄŸüm için çok gururluyum. Bu ödül beni daha da teÅŸvik etti. Tüm gençlerin radikalleÅŸmenin olmadığı bir toplumda yaÅŸamak için çalışmaya davet ediyorum." dedi. 

Navaz, 2014 yılında düzenlenen PeÅŸaver Askeri Okulu saldırısından kurtulmuÅŸ ancak öÄŸrenciler ve okul personelinden oluÅŸan 149 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. 

Pakistan Talibanı'nın üstlendiÄŸi saldırıyı 6 terörist gerçekleÅŸtirmiÅŸti.

Points of Light Ödülü

Ä°ngiliz BaÅŸbakanı tarafından toplum için faydalı çalışmalar yapan, ilham veren ve sorunlar karşısında çözümler üreten kiÅŸilere verilen ödül, ABD'de 1990, Ä°ngiltere'de 2014 yılından beri veriliyor.

900 kiÅŸinin aldığı ödüle toplam 3 Pakistanlı layık görüldü.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.