Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan, Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile telefonda görüÅŸtü.

GörüÅŸmede ikili iliÅŸkiler ve Suriye'deki geliÅŸmeler ele alındı.

 GörüÅŸmede, ErdoÄŸan, Trump'a Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade edip, Türkiye'nin ABD'ye her türlü desteÄŸe hazır olduÄŸunu bildirdi.

TERÖRDEN ARINDIRILMIÅž GÜVENLÄ° BÖLGE

ErdoÄŸan-Trump görüÅŸmesinde, Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılmış güvenli bir bölge oluÅŸturulması fikri de ele alındı. 

ERDOÄžAN: TÜRKÄ°YE'NÄ°N KÜRTLERLE HÄ°ÇBÄ°R SORUNU YOK

ErdoÄŸan, Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu olmadığını, ulusal güvenliÄŸe tehdit oluÅŸturan terör örgütleri ile mücadelenin amaçlandığını vurguladı.

BEÅžTEPE'DEN AÇIKLAMA

BeÅŸtepe'den yapılan yazılı açıklamada ÅŸöyle denildi:

“CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan, Amerika BirleÅŸik Devletleri BaÅŸkanı Sayın Donald Trump ile bu akÅŸam bir telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. GörüÅŸmede ikili iliÅŸkilerin yanı sıra Suriye'de yaÅŸanan son geliÅŸmeler ele alınmıştır. Sayın CumhurbaÅŸkanımız, mevkidaşının Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, bu çerçevede Türkiye olarak NATO müttefikimiz ABD'ye her türlü desteÄŸi vermeye hazır olduÄŸumuzu hatırlatmışlardır. Bölgede otorite boÅŸluÄŸu meydana gelmemesi için Münbiç Yol Haritası'nın tamamlanması, ayrıca çekilme kararının hayata geçirilmesini engellemek isteyen unsurlara fırsat verilmemesi gerektiÄŸini vurgulayan iki lider, kamuoyuna yönelik saÄŸlıklı iletiÅŸimin önemine deÄŸinmiÅŸlerdir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.