Sosyal Medya

Güncel

İran: Pompeo'nun bölge ziyareti iyi niyetli değil

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretin iyi niyetli olmadığını açıkladı.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo'nun bölge ülkelerine gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretin iyi niyetli olmadığını söyledi.

Kasımi, baÅŸkent Tahran'daki DışiÅŸleri Bakanlığı binasında düzenlediÄŸi basın toplantısında, ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo'nun bölgedeki ziyaretlerine iliÅŸkin bir soruya, "Pompeo'nun giriÅŸimleri iyi niyetli deÄŸil. Onlar bölgede gerginlik ve kaos istiyorlar. Onlar Kudüs iÅŸgalcisi rejimi (Ä°srail) destekliyor, Ä°slam ülkelerinin altını oyuyorlar. Pompeo bu gezisiyle Ä°ran'a olan düÅŸmanlığı yaygınlaÅŸtırmaya çalışıyor." dedi.

"ABD'NÄ°N AB ÜZERÄ°NDE BASKISI VAR"

ABD'nin Ä°ran'a yönelik yaptırımlarına karşı Avrupa BirliÄŸi (AB) tarafından geliÅŸtirilen özel ödeme mekanizmasıyla ilgili bir soru üzerine Kasımi, AB ülkelerinin ABD'nin baskılarına direnemediÄŸini yineleyerek, "AB, SPV (Special Purpose Vehicle-Özel Amaçlı Araç) sistemini yürürlüÄŸe koymakla ilgili bir alt yapıya sahip deÄŸil. ABD'nin ÅŸiddetli baskısı var. ABD, SPV'nin uygulamaya geçmemesi için elinden geleni yapıyor." ifadelerini kullandı.

AB'nin Ä°ran'a yönelik yaptırım kararına iliÅŸkin ise Kasımi, ülkesinin mütekabiliyet hakkının mahfuz olduÄŸunu belirterek, "Avrupa ülkelerinin bu giriÅŸimi yanlıştır. Ä°ran'ın mütekabiliyet hakkı mahfuzdur. Bu giriÅŸimi asla cevapsız bırakmayacağız." diye konuÅŸtu.

Avrupa BirliÄŸi, geçen hafta, Avrupa topraklarında suikast planladığı gerekçesiyle Ä°ran istihbarat servisine yaptırım uygulama kararı almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.