Sosyal Medya

Güncel

Suriye'den kritik açıklama: İşbirliğine hazırız

Suriye Dışişleri, BM'nin yeni Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen'in önümüzdeki hafta Şam'a ziyaret edeceğini açıkladı. Suriye'nin Pedersen ile işbirliği yapmaya hazır olduğu öğrenildi.



Suriye DışiÅŸleri, Staffan de Mistura'dan boÅŸalan BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Suriye Özel TemsilciliÄŸi görevine gelen Geir O. Pedersen'in gelecek hafta baÅŸkent Åžam’ı ziyaret edeceÄŸini duyurdu. Pedersen, Suriye hükümetinden iÅŸbirliÄŸine hazır olduÄŸuna dair resmen teyit alacak.

Basın mensuplarına BM’nin yeni Suriye Özel Temsilcisi’nin Åžam ziyareti konusunda bilgi veren Suriye DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan, Åžam’ın Pedersen'in bu göreve atanmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti:

"İşbirliği yapmaya hazırız"

"Daha ilk baÅŸta görevinde baÅŸarılı bir çalışma için onunla iÅŸbirliÄŸi yapmaya hazır olduÄŸumuzu ifade ettik. Bay Pedersen’i tanıyor olmamıza raÄŸmen bu onun Åžam’a gerçekleÅŸtireceÄŸi ilk ziyaret olacak."

Suriyeli diplomat, “Söylediklerini dinleyeceÄŸiz ve onunla iÅŸbirliÄŸi yapmaya hazır olduÄŸumuzu belirteceÄŸiz. Seleflerinin yapamadıklarını onun baÅŸaracağını ümit ediyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.