Sosyal Medya

Güncel

AK Parti ilk belediyesini MHP'ye bıraktı

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala flaş bir gelişme yaşandı. Bursa'nın Yenişehir Belediyesi AK Parti'nin ilk belediyesiydi. AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı kapsamında görevdeki AK Partili Süleyman Çelik yerine MHP'li Davut Aydın belediye başkanı adayı olarak gösterildi.



Bursa'nın YeniÅŸehir belediyesi, AK Parti kurulduÄŸu dönemde ANAP’lı belediye baÅŸkanı Mehmet Kaya görevdeydi. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, 2003 yılında Kaya'yı görevden alındı. Kaya'nın görevden alınmasının ardından Fazilet Partisi'nden meclis üyesi seçilen Bülent Hamdi Cingil partisi kapanınca AK Parti’ye geçerek, ilçede AK Parti'nin kurucu üyesi olmuÅŸ ve belediye baÅŸkanı seçilmiÅŸti. Böylelikle YeniÅŸehir Belediyesi AK Parti’nin Türkiye’deki ilk belediyesi olmuÅŸtu.

bulent-hamdi-cingil

YENÄ°ÅžEHÄ°R BELEDÄ°YESÄ° ADAYLIÄžI MHP'YE BIRAKILDI

Sözcü gazetesinden Halil AtaÅŸ'ın haberine göre, AK Parti ile MHP arasında yürütülen Cumhur Ä°ttifakının YeniÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı MHP’li Davut Aydın oldu. MHP Bursa Ä°l BaÅŸkanlığı'nda il yöneticileriyle gerçekleÅŸtirilen toplantıda bir araya gelen Cumhur Ä°ttifakı'nın adayı Davut Aydın, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

davut-aydin

Adaylık kararının kendisine tebliÄŸ edildiÄŸini söyleyen Aydın, ÅŸöyle konuÅŸtu: “YeniÅŸehir Belediyesi Tahakkuk Servisi'nde yıllarca görev yaptım. Görev süresince de vatandaÅŸlarımızın sorunlarıyla alakadar olup, gerekli kolaylıkları gösterdim. Bundan sonra da bu hizmet anlayışımızı taçlandırmayı hedefliyorum. Ä°nÅŸallah önümüzdeki dönem vatandaşımıza hizmet etmeyi sürdürmek nasip olacak”

2014 Yerel seçimlerinde Bursa YeniÅŸehir'de AK Parti yüzde 44.6, MHP ise yüzde 41.3 oy almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.