Sosyal Medya

Güncel

'Palu ailesi' soruşturmasında yeni gelişme

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen Meryem ve kızı Melike Tahnal'ın bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aile üyelerinden 7 kişi adliyeye sevk edildi.



Bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniÅŸtesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüÄŸünü iddia ettiÄŸi yeri tarif etmesi üzerine yeniden baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında Körfez Cumhuriyet Savcılığınca gözaltına alınan 7 kiÅŸinin emniyetteki iÅŸlemleri tamamlandı.

SaÄŸlık kontrolünden geçirilen kayıp kadının ablası Emine ve eniÅŸtesi Tuncer Ustael ile babası Harun, annesi Havva, aÄŸabeyi Ä°sa ve diÄŸer kardeÅŸleri Fatih ile AyÅŸe Palu, yoÄŸun güvenlik önlemi altında Körfez Adliyesine getirildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Körfez ilçesinde yaÅŸayan, aslen Ordulu olan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuÅŸ, polis ekipleri kayıp kiÅŸilerin bulunması için çalışma baÅŸlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı. Kayıp anne ve kızının öldürülerek gömüldüÄŸü ihtimali üzerinde duruluyor.

Bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniÅŸtesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüÄŸünü iddia ettiÄŸi yeri tarif etmesi üzerine 3 Ocak'ta, Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar sahilinde bulunan aÄŸaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine iliÅŸkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeÄŸi "Melon"un tepkisi doÄŸrultusunda güvenlik ÅŸeridine alınmıştı.

Öte yandan, Körfez Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatı doÄŸrultusunda 9 Ocak'ta olayla ilgili olarak kayıp kadının ablası Emine ve eniÅŸtesi Tuncer Ustael ile babası Harun, annesi Havva, aÄŸabeyi Ä°sa ve diÄŸer kardeÅŸleri Fatih ile AyÅŸe Palu gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.