Sosyal Medya

Güncel

Pompeo: Türkiye'nin gerekçelerini anlıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'den çekilme konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınırlarını ve halkını koruma gerekçesini anladıklarını söyledi.



Suudi Arabistan'ın Al Arabiya kanalına konuÅŸan Pompeo, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesine iliÅŸkin, "Türkiye'nin sınırlarını ve halkını koruma gerekçelerini anlıyoruz." dedi.
 
Pompeo, Orta DoÄŸu'da varlıklarının devam edeceÄŸini de belirterek, "Müttefiklerimize bölgeden çekilmeyeceÄŸimizi söylüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
ABD'nin önceliÄŸinin terör örgütü DEAÅž'ı ortadan kaldırmak olduÄŸunu söyleyen DışiÅŸleri Bakanı Pompeo, bunu da bölgedeki müttefikleriyle iÅŸ birliÄŸi içerisinde gerçekleÅŸtireceklerini dile getirdi.
 
Suudi Arabistan KonsolosluÄŸunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine de deÄŸinen DışiÅŸleri Bakanı Pompeo, Kaşıkçı'nın öldürülmesinde parmağı olanların hesap vermesini istediklerini ifade etti.
 
Pompeo, Suudi Arabistan ve ABD arasındaki iliÅŸkilerin gazeteci Kaşıkçı cinayetiyle sınırlandırılmasının mümkün olmadığını da söyleyerek, "Suudi Arabistan, ABD'nin önemli müttefikidir ve iÅŸ birliÄŸimiz devam edecektir." diye konuÅŸtu.
 
İran konusuna dair ise Pompeo, şunları kaydetti:
 
"Ä°ran halkının, rejimin diÄŸer ülkelerin iç iÅŸlerine müdahale etmesinin kabul edilemez olduÄŸunu bilmesi gerekir. Ä°ran halkının sesini duymak istiyoruz. Ä°ran halkının, onlar için onurlu bir hayat istediÄŸimizi bilmesi gerekir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.