Sosyal Medya

Rus uzmandan flaş Türkiye açıklaması: Başarısız olacak

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Ortadoğu Merkezi Başkanı Vladimir Fitin, ABD’nin, Rus S-400 hava savunma sistemi alımı konusunda Türkiye’ye baskısını sürdüreceğini ancak başarılı olamayacağını söyledi.



ABD’nin, Rus S-400 hava savunma sistemi alımı konusunda Türkiye’ye baskısını sürdüreceÄŸini söyleyen Rus uzman Fitin, bu baÄŸlamda önümüzdeki haftalarda ABD’den bir heyetin gelmesinin bu baskının bir örneÄŸi olduÄŸunu belirterek, “Bunun son çaba olmadığı açık” dedi.

"BaÅŸarılı olması pek mümkün görünmüyor"

Sputnik'e konuÅŸan Rusya Stratejik AraÅŸtırmalar Enstitüsü OrtadoÄŸu Merkezi BaÅŸkanı Vladimir Fitin, bu konuyla ilgili ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Amerikalılar, Türkiye'yi S-400 alımından vazgeçirmeyi defalarca denedi ve bu çabalarını sürdürecek, mümkün olan her ÅŸeyi yapacak. Bunun son çaba olmadığı açık. Ama ÅŸu da dikkate alınmalı ki, ABD Suriye'deki pozisyonundan vazgeçmiyor, bu yüzden ÅŸimdi Türkiye'yi, eylemlerini ABD'nin tercih ettiÄŸi doÄŸrultuda gözden geçirmeye zorlayacak hiçbir ÅŸey yok. John Bolton'un Ankara ziyareti, Amerikalıların Suriyeli Kürtleri bırakmaya hazır olmadığını gösterdi. Türk tarafı, Suriye sınırında güvenliÄŸin saÄŸlanması ve YPG'ye karşı mücadele konseptinin Amerikalılar tarafından kabul edeceÄŸini bekliyordu ama bu olmadı. Amerikalılar ÅŸimdilik seçimini Kürtlerden yana yaptı. Bu konuda anlaÅŸma saÄŸlanamadığından Amerikalıların, Türkiye'ye baskısında ve hava savunma sistemi alımı konusunda daha elveriÅŸli anlaÅŸmadan vazgeçirmekte baÅŸarılı olması pek mümkün görünmüyor."

'ABD idaresinin eylemleri öngörülemez'

Washington'un, Ankara'yı kendi safına çekmek için her türlü yönteme baÅŸvurmaya hazır olduÄŸunun altını çizen Fitin, "Mevcut ABD idaresinin eylemleri öngörülemez. Açıklamaları birbirini tutmuyor. Amerikalılar, Türkiye'yi Rusya'yla anlaÅŸmadan vazgeçirmek için mümkün olan tamamen her ÅŸey yapmaya devam edecek. Misal ÅŸimdi Türkiye'nin kısmen parasını ödediÄŸi F-35'in sevkiyatını iptal etmekle tehdit ediyorlar"dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.