Sosyal Medya

Güncel

Alay konusu oldu: Trump, Bolton'a 'Mike' diyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafınadan muhatap alınmayan ve eline 2 kırmızı dosya verilerek Türkiye'den gönderilen Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD basını tarafından alaya alındı.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekileceklerine yönelik açıklamalarına karşılık farklı söylemlerde bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın faaliyetleri ABD basını tarafından alaya alındı.

New York Times Trump'ın, John Bolton ile yakın bir iliÅŸki kuramadığını yazdı. Gazete buna örnek olarak Trump'ın Bolton'ın adını yanlış hatırlayarak kendisine bazen "Mike" demesini örnek gösterdi.

ABD merkezli Politico sitesi ise Bolton'ın önceki gün Türkiye'ye yaptığı ziyareti mercek altına aldı. Haberde Bolton'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı özelliklerini diplomatik olarak taşımadığına dikkat çekildi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın görüÅŸmeyi reddetmesine dikkat çekildi. Haberde Bolton'un daha önceki yurtdışı gezilerinde de benzer sonuçlar elde ettiÄŸine vurgu yapıldı.

Öte yandan Irak'ı ziyaret eden ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, Trump'ın Suriye'den çekilme kararının kesin olduÄŸunu belirterek, "ErdoÄŸan teröristlerin kendileri için yaÅŸamsal bir tehdit olduÄŸundan bahsetti. Biz de bunun farkındayız ve bu konuda Türkiye'yi destekleyeceÄŸiz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.