Sosyal Medya

Güncel

Almanya mülteci gençlerin yaşını ultrasonla tespit etmek istiyor

Ülkesindeki göçmenler hakkında konuşan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, 'Gerçek yaşın tespit edilmesine ihtiyacımız var. Çünkü bu iltica süreci ve kuşku duyulduğunda ceza davası için gerekli' dedi.



Almanya, ülkeye gelen mülteci gençlerin yaşını ultrason yöntemiyle tespit etme konusunda çalışma yapıyor.

Almanya SaÄŸlık Bakanı Jens Spahn, Neue Westfaelische gazetesine yaptığı açıklamada, doktorların mülteci gençlerin yaÅŸ tespiti konusunda röntgen çekmek istememesini anlayışla karşıladığını, dokulara zarar vermeyi minimalize eden yöntemin bulunması gerektiÄŸini söyledi.
"Gerçek yaşın tespit edilmesine ihtiyacımız var. Çünkü bu iltica süreci ve kuÅŸku duyulduÄŸunda ceza davası için gerekli." diyen Spahn, SaÄŸlık Bakanlığının Saarland Üniversitesi ve Fraunhofer Enstitüsünün gençlerin yaşının ultrasonla tespit edilip edilmemesini araÅŸtıran projeye 1 milyon avroluk destek verdiÄŸini ifade etti.

Spahn, 2020'nin sonunda araÅŸtırmanın sonuçlarını elde etmek istediklerini kaydetti.

Almanya'da geçmiÅŸ dönemlerde bazı siyasetçiler ÅŸüphe halinde mültecilerin reÅŸit olup olmadıklarını elleri röntgen çekilerek tespit edilebilmesini istemiÅŸti.

Alman Tabipler BirliÄŸi ise el ve bileklerin röntgen çekilmesi gibi yöntemlerle mültecilerin yaÅŸlarının tespit edilmesine karşı çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.