Sosyal Medya

Güncel

Fransa'dan Suriye açıklaması: Çekiliriz ama bir şartla

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı uluslararası basının gündeminden düşmezken, bölgede kalacaklarını söyleyen Fransa'dan yeni bir açıklama geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, çekilme için 'siyasi çözüm' şartı koştu.



ABD’nin çekilmeyi planladığı Suriye’de sahada asker bulunduran bir diÄŸer Batılı ülke olarak Fransa, henüz çekilme planı yapmadığını yineledi. Fransa DışiÅŸleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, C-News kanalına yaptığı açıklamada Suriye’de siyasi çözüm saÄŸlanmadan çekilmeyeceklerini söyledi.
 
Fransız bakanın, Suriye ihtilafında siyasi çözüm saÄŸlama sorumluluÄŸunun Rusya’da olduÄŸunu söylemesi de dikkat çekti. Drian, “Rusya’nın, Suriye’nin kimyasal silah kullanımını önlemek için askeriden ziyade politik bir sorumluluÄŸu var” diye konuÅŸtu.
 
Fransa’nın Suriye’de Menbiç, Kobani ve Rakka baÅŸta olmak üzere bir dizi noktada askeri bulunuyor. Fransa hükümeti, ABD’nin çekilme kararının ardından yaptığı açıklamada da ÅŸu an için Suriye’den asker çekmeyi düÅŸünmediklerini duyurmuÅŸtu.
 
Fransa'nın AB iliÅŸkileri Bakanı Nathalie Loiseau, C-News'e 20 Aralık’ta yaptığı konuÅŸmada Fransa'nın IŞİD’e karşı oluÅŸturulan uluslararası koalisyonda yer almaya devam edeceÄŸini açıklamıştı.
 
Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron'un danışmanları PKK'nin Suriye uzantısı PYD/YPG'nin idaresindeki Demokratik Suriye Güçlerinin militanları ile görüÅŸüp onlara olan desteÄŸinin süreceÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.