Sosyal Medya

Güncel

Fuat Avni olduÄŸu tespit edilen kiÅŸinin ifadeleri pes dedirtti

İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan FETÖ mensubu bilgisayar mühendislerinden sorumlu olduğu ve "Fuat Avni" hesabının kullanıcıları arasında yer aldığı ileri sürülen sanık Mustafa Koçyiğit de hakkındaki tüm iddiaları reddetti.



Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

DuruÅŸmanın öÄŸleden sonraki bölümünde savunma yapan eski Åžalpazarı Ä°lçe Emniyet Müdürü Akif Güngör, silahlı terör örgütü üyeliÄŸi ve yöneticiliÄŸi ile "ByLock" kullanıcısı olduÄŸuna dair suçlamaları reddetti.

Güngör, Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı Sistem Büro AmirliÄŸinde göreve baÅŸladığını, Veri Tabanı Büro AmirliÄŸinde görev yaptığını, darbe giriÅŸimi sırasında Åžalpazarı Emniyet Müdürü olduÄŸu anlattı.

FETÖ'nün "emniyet imamı" Osman Hilmi Özdil ile irtibatlı olduÄŸunun belirtilmesi üzerine Güngör, "O kiÅŸiyi tanımıyorum. Osman Hilmi Özdil'e ait olan Ankara Sigorta'dan aracımı sigortalatmıştım, belki o zaman telefonda görüÅŸmüÅŸümdür." karşılığını verdi.

"Mahmut" kod adını kullandığına dair tanık beyanlarını da reddeden Güngör, Mahkeme BaÅŸkanı Bahtiyar Çolak'ın "Neden istihbarata seçildiniz? Sizi diÄŸerlerinden ayrı kılan neydi? sorusuna, "Okula heyet geldi, bilgisayara eÄŸilimim olduÄŸunu söyledim. O nedenle almış olabilirler." yanıtını verdi.

Trabzon'un Åžalpazarı ilçesinde görevinin başındayken gözaltına alınarak tutuklandığını vurgulayan Güngör, tahliye talebinde bulundu.

SAVCILIKTAKÄ° Ä°TÄ°RAFLARINI REDDETTÄ°

Ä°stihbarat Dairesi BaÅŸkanlığında çalışan FETÖ mensubu bilgisayar mühendislerinden sorumlu olduÄŸu ve "Fuat Avni" hesabının kullanıcıları arasında yer aldığı ileri sürülen sanık Mustafa KoçyiÄŸit de hakkındaki tüm iddiaları reddetti.

KoçyiÄŸit, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına baÅŸlandığını ancak dosyasının mahkemece bu davayla birleÅŸtirildiÄŸini belirtti.

Darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı gün eÅŸinin doÄŸum günü olduÄŸunu, öÄŸle saatlerinde bir giyim maÄŸazasından eÅŸine hediye aldığını daha sonra akÅŸam saatlerinde evine döndüÄŸü aktaran KoçyiÄŸit, "O gece de bir defa markete gittim. Bütün geceyi evde geçirdim. Ertesi gün Kütahya'ya düÄŸüne gideceÄŸimiz için hazırlıklar yapıyorduk." diye konuÅŸtu.

Darbe giriÅŸiminden haberi olmadığını savunan KoçyiÄŸit, o gece sosyal medya hesabından darbecileri kınadığını ileri sürdü.

KoçyiÄŸit, hakkındaki FETÖ üyesi olduÄŸuna dair ve örgüt içinde "Akif" kod adını kullandığına dair tanık beyanlarını da kabul etmedi.

Evinde ele geçirilen dijital materyallerin hukuka uygun olarak toplanmadığını savunan KoçyiÄŸit, bulunan delillerin hukuki olmadığını öne sürdü.

BaÅŸka bir kiÅŸi adına alınan hat üzerinden "ByLock"a girdiÄŸi iddiasını da reddeden KoçyiÄŸit, HTS kayıtları geldiÄŸinde programı kullanmadığının görüleceÄŸini iddia etti.

Sanık KoçyiÄŸit, savcılık aÅŸamasında avukatı huzurunda verdiÄŸi ifadeleri kabul etmediÄŸini, bu beyanların kendisine ait olmadığını ve zorla yazdırıldığını öne sürdü.

BaÅŸbakanlıkta uzman olarak görev yaparken 18 Temmuz 2016'da gözaltına alındığını ve aylardır tutuklu bulunduÄŸunu anlatan KoçyiÄŸit, tahliye talebinde bulundu.

DEVLETÄ°N GÄ°ZLÄ° BÄ°LGÄ°LERÄ°NÄ° FETÖ'YE AKTARMIÅž

KoçyiÄŸit, avukatı huzurunda savcılıkta alınan ifadesinde, "Fetullah Gülen cemaati" diye bildiÄŸi yapıyla üniversitede tanıştığını, örgütün talebi doÄŸrultusunda Ä°stihbarat Daire'den temin ettiÄŸi verileri ve devletin gizli bilgilerini bu yapının amacı doÄŸrultusunda kullandığını itiraf etmiÅŸti.

KoçyiÄŸit, savcılıkta, "Selman Abi, ilk görüÅŸtüÄŸümüzde kullanacağım kod ismi benim belirlememi istedi. Ben de 'Akif' olarak belirledim ve ondan sonra bu çalışmalarda benim irtibatlı olduÄŸum kiÅŸiler beni 'Akif' ismiyle tanıdılar" ifadesini kullanmıştı. (AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.