Sosyal Medya

Güncel

İrlanda başbakanı Etiyopya'daki misyonlarını ziyaret ediyor

İrlanda başbakanı Varadkar, Etiyopya'daki STK'larının durumlarını kontrol etmek ve bölgesel sorunları görüşmek üzere Etiyopya'ya gitti



Ä°rlanda BaÅŸbakanı Taoiseach Leo Varadkar bugün Mali ziyaretinin ardından Addis Ababa'ya gitti.

Gezisinin asıl amacı, denizaşırı ülkelere hizmet eden Ä°rlanda birliklerini ziyaret etmek ve Ä°rlanda Yardımları ve sivil toplum kuruluÅŸları (STK) tarafından yürütülen çalışmaları görmek olarak açıklandı.

Ä°rlanda BaÅŸbakanı, karşılıklı endiÅŸeyle ilgili ikili ve bölgesel sorunları tartışmak üzere bugün daha sonra BaÅŸbakan Abiy Ahmed tarafından resmen kabul edilecek.

Ayrıca Etiyopya'da faaliyet gösteren bir dizi Ä°rlandalı STK ile tanışacak, Ä°rlanda topluluÄŸu ile bir resepsiyona katılacak ve Ä°rlanda hükümeti ile Etiyopya arasındaki kültürel miras konusunda yeni bir ortaklık giriÅŸimi baÅŸlatacak Lalibela'daki UNESCO dünya mirası sitesini ziyaret edecek.

Sonunda, Taoiseach Eritre mültecileri için bir BMMYK mülteci kampına seyahat edecek ve kuzey Etiyopya'daki Ä°rlanda Yardım Fonu projelerini ziyaret edecek.

Etiyopya devlet kurumları ve BM kurumları ile ortaklaÅŸa Ä°rlanda, 1994'ten beri bir geliÅŸtirme programı yürütmektedir.

Ä°rlanda, Etiyopya'nın kilit kalkınma geliÅŸtirme ortaklarından biridir. 1994 yılında Addis Ababa'daki elçiliÄŸini açarken, Etiyopya 2003'te Dublin'deki görevine devam etti.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.