Sosyal Medya

Güncel

Hak-İş'ten taşeron işçiler için Beştepe'ye mektup

Kadroya geçen taşeron işçiler için Türk-İş sendikasının ardından bir talep de Hak-İş'ten geldi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuya ilişkin yazılı açıklama yaparak "Ücret zamları ve sosyal haklar, Yüksek Hakem Kurulu tarafından 2016'daki enflasyon verilerine göre belirlenmiş olup, 2018 yılı enflasyonunun yüzde 20,30 olması nedeniyle tekrar gözden geçirilmesinin gerektiğine inanıyoruz." dedi



BaÅŸta KÄ°T'ler olmak üzere kamuda sürekli iÅŸçi kadrosuna alınan taÅŸeron iÅŸçilerle ilgili talepler sürüyor. Türk-Ä°ÅŸ sendikasının yanı sıra Hak-Ä°ÅŸ sendikasının da konuya iliÅŸkin talepleri sürüyor.

Bugün Hak-Ä°ÅŸ'ten yapılan yazılı açıklamada kadroya alınan taÅŸeron iÅŸçiler ve KÄ°T'lerle ilgili ücret artışı konusunda CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a mektup gönderildiÄŸi açıklandı. 

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde iÅŸçilerin kadroya geçiÅŸ iÅŸlemlerinin 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle tamamlandığını hatırlatan Arslan, ÅŸu ifadeleri kullandı:

Kadroya geçen çalışanların ücretleri ve sosyal hakları, 696 sayılı KHK gereÄŸince geçiÅŸ tarihinden önce Yüksek Hakem Kurulunca bağıtlanan ve yürürlük süresi en son sona erecek toplu iÅŸ sözleÅŸmesi hükümlerine göre, altışar aylık dönemler halinde yüzde 4 olarak belirlenmiÅŸtir. Bu ücret zamları ve sosyal haklar, Yüksek Hakem Kurulu tarafından 2016'daki enflasyon verilerine göre belirlenmiÅŸ olup, 2018 yılı enflasyonunun yüzde 20,30 olması nedeniyle tekrar gözden geçirilmesinin gerektiÄŸine inanıyoruz.

Hak-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı, enflasyondaki yükseliÅŸin iÅŸçilerin satın alma gücünü zayıflattığına dikkat çekerek "Hükümetimizin, el emeÄŸinden baÅŸka sermayesi olmayan emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceÄŸi kararlılığına dayanarak, taÅŸeron ÅŸirketlerde çalışırken sürekli iÅŸçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KÄ°T'lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Arslan "Üyelerimiz, bu talep ve beklentilerini doÄŸrudan sendikalarımıza ve Konfederasyonumuza iletmektedirler. Üyelerimiz bu taleplerini dilekçe göndermek ÅŸeklinde demokratik yöntemlerle ortaya koymaktadırlar. Mahalli seçimler sürecinde olduÄŸumuzun altını çizerek, emekçi kardeÅŸlerimizin, bu haklı ve yerinde taleplerine olumlu bir karşılık verilmesinin önemine vurgu yapmak istiyoruz. Bu nedenle, artan enflasyon karşısında eriyen ücretlerimizde ve sosyal haklarımızda en az enflasyon oranında artış yapılmasını yüksek müsaadelerinize arz ediyoruz." diye konuÅŸtu.

Mahmut Arslan'ın Hak-Ä°ÅŸ adına kaleme aldığı mektup Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak baÅŸta olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcıları Jülide SarıeroÄŸlu ile Lütfi Elvan'a da iletildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.