Sosyal Medya

ABD'nin dünya genelinde Suudi Arabistan'ın imajının düzeltilmesi için çalışması bekleniyor

Suriye'de yeni dönemin habercisi olarak görülen ve ABD Başkanı Trump tarafından açıklanan 'çekilme' projesi hemen her gün farklı bir boyut kazanmaya devam ediyor.



Mevcut durumda ABD askerlerinin ne zaman, nereye, nasıl çekileceÄŸi gibi sorular henüz net olarak cevaplanmazken, ABD'nin çekildiÄŸi yerlere hangi güçlerin geleceÄŸi hususunda da ülkeler arasında varılan bir mutabakat yok.
 
ABD, Suudların sahadaki gücünün artırma derdinde
Ä°lk olarak 'eve dönüyoruz' mesajı atan BaÅŸkan Trump ve ekibinin daha sonra farklı nedenler öne sürmesi ve sıklıkla çekilmeyi ÅŸarta baÄŸlayan açıklamalar yapması Suriye çıkmazında yeni planların da habercisi olarak kabul ediliyor.
 
Ä°stanbul'daki BaÅŸkonsolosluk binasında gerçekleÅŸtirilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini nedeniyle Suudi Arabistan karşıtı demeçler veren ABD yönetiminin bu kararından geri adım atacağı ve Suriye'deki yeni dönemde Suudları daha çok kullanmak istediÄŸi düÅŸünülüyor.
 
Bu kapsamda ABD'nin dünya genelinde çok ciddi tepkiler çeken Suudi Arabistan'ın imajının düzeltilmesi için çalışması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.