Sosyal Medya

Sudan ordusu ülkenin kazanımlarını koruyabilecek güce sahip

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, ordunun ülkenin kazanımlarını koruyabilecek gücü olduğunu söyledi.



Sudan resmi ajansı SUNA'nın haberine göre BeÅŸir, ülkede hayat pahalılığı protestolarının baÅŸladığı Atbera kentini ziyaret etti.

Kentin kuzeydoÄŸusunda 55'inci Silahlı Kuvvetler Milli Atıcılık Festivali'nin kapanış merasiminde konuÅŸan BeÅŸir, "Sudan ordusu ülkenin kazanımlarını koruyabilecek güce sahip. Ne yazık ki Sudan'a yönelik komplo kuranlar, aramıza bazı ajan ve hainler yerleÅŸtirdi. Bunlar da yakıp yıkan zayıf kiÅŸileri kullandı" dedi.

Sudan ordusunun "sabreden, direniÅŸ gösteren ve düÅŸmanlarının planlarını baÅŸarısız kılan bir ordu olduÄŸuna" dikkati çeken BeÅŸir, "Biz farklı aÅŸamalarda silahlı kuvvetleri geliÅŸtirme programları için çalışıyoruz. Silahlı kuvvetlerin eÄŸitimine, ekipman kullanımına ve maaÅŸlarına önem gösteriyoruz" diye konuÅŸtu.

Sudan'daki gösteriler 19 Aralık'ta hükümetin ekmek fiyatlarına zam yapmasının ardından Nil kıyısındaki Atbera ve Port Sudan kentlerinde baÅŸlamış ancak kısa sürede birçok eyalette rejim karşıtlığına dönüÅŸmüÅŸtü.

Sudan Devlet BaÅŸkanı BeÅŸir, iktidardan çekilmesini isteyenlere, "Yönetime gelmek için 2020'deki seçimlere hazırlanın" ÅŸeklinde seslenmiÅŸti.

Hükümet, eylemlerde 19 kiÅŸinin öldüÄŸünü, 406 kiÅŸinin yaralandığını açıklarken, muhalifler bu sayının çok daha fazla olduÄŸunu savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.