Sosyal Medya

Güncel

BOTAŞ'tan indirim açıklaması

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), bugün bir gazetede yer alan 'BOTAŞ'ın fiyat hesabını dış hava sıcaklığı 15 derece olacak şekilde ayarladığı, sıcaklıkların düşmesiyle doğal gaza yapılan indirimin beklentiyi karşılamadığı' ifadesinin gerçek dışı olduğunu bildirdi.



BOTAÅž'tan yapılan yazılı açıklamada, ÅŸirketin doÄŸal gaz toptan satış fiyatlarının ÖTV ve KDV hariç olmak üzere belirlendiÄŸi hatırlatıldı.

BOTAÅž'ın 1 Ocak 2019'dan geçerli olmak üzere konut kullanıcılarıyla küçük ve orta ölçekli iÅŸletmeciler için satış fiyatlarında yüzde 10'luk indirim yaptığı belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Buna göre, söz konusu tüketiciler için 2018 Aralık ayı doÄŸal gaz satış fiyatı metreküp başına 0,988904 lira (ÖTV ve KDV hariç) iken yapılan yüzde 10 indirim ile 2019 Ocak ayı doÄŸal gaz satış fiyatı metreküp başına 0,890014 lira (ÖTV ve KDV hariç) olarak uygulanmaya baÅŸlanmıştır. Kurumsal internet sitemizde yayınlanan tarifelerimizde söz konusu müÅŸteri grupları için %10'luk indirimin yapıldığı açıkça görülmektedir. Söz konusu gazetenin 8 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan 'BOTAÅž'ın fiyat hesabını dış hava sıcaklığı 15 derece olacak ÅŸekilde ayarladığı, sıcaklıkların düÅŸmesiyle doÄŸal gaza yapılan indirimin beklentiyi karşılamadığı' ifadesi gerçek dışıdır."

Açıklamada, konut kullanıcıları da dahil olmak üzere küçük ve orta ölçekli iÅŸletmelere doÄŸal gaz satışının BOTAÅž tarafından deÄŸil, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) lisans almış dağıtım ÅŸirketleri tarafından yapıldığının altı çizildi.

BOTAÅž'ın bu dağıtım ÅŸirketlerine doÄŸal gaz satışı yaptığı aktarılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Buna iliÅŸkin ölçüm ve faturalandırma iÅŸlemleri EPDK'nin 31 Aralık 2002 tarih ve 24980 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan DoÄŸal Gazın Faturalandırmaya Esas Satış Miktarının Tespiti ve Faturalandırılmasına Ä°liÅŸkin Esaslar Hakkında TebliÄŸi çerçevesinde yapılmaktadır. Bu tebliÄŸe göre, kuruluÅŸumuz tarafından doÄŸal gazın ölçüm ve faturalandırma iÅŸlemleri için gazın basınç, sıcaklık ve ısıl deÄŸeri anlık olarak ölçülerek, tebliÄŸde yer alan usul ve esaslar kapsamında doÄŸal gaz satış miktarı enerji miktarı olarak hesaplanmaktadır. Bu hesaplama sonucu doÄŸal gazın miktarının belirlenmesinde ve fiyatlandırmasında dış hava sıcaklığının herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde kamuoyunun bu gibi gerçek dışı iddialarla yanıltılmaması için bu açıklamanın yapılması zaruri olmuÅŸtur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.