Sosyal Medya

Güncel

Enerji Bakanlığı tasarruf için öneriler: Yılda 700 lira kar edebilirsiniz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, "Tercihini verimlilikten yana kullan hem sen kazan hem Türkiye kazansın" sloganıyla hazırlatılan kamu spotunda, alınacak birtakım önlemlerle enerjide yıllık 700 liraya kadar tasarruf sağlanabileceği belirtildi.



Bakanlık, enerji tüketiminde verimlilik ve tasarruf saÄŸlamaya iliÅŸkin ip uçlarını, yayınladığı kamu spotuyla duyurdu.
 
Çocuklarda enerji verimliliÄŸi hakkında bilinç oluÅŸturma, yetiÅŸkinlerde ise farkındalık yaratma amacıyla diÄŸer kamu spotlarından farklı olarak 3D animasyonlar da kullanıldı.
 
YILDA 700 LÄ°RAYA YAKIN TASARRUF
 
Söz konusu spotta, bina yalıtımı, aydınlatma ve tüm ev aletlerinde verimli ekipman dönüÅŸümüyle faturalarda bir yılda yüzde 28'e kadar tasarruf saÄŸlanabileceÄŸi vurgulandı.
 
Kullanılmayan elektronik eÅŸyaların prizden çıkarılması gerektiÄŸi belirtilen kamu spotunda, ortam sıcaklığını 21 dereceye düÅŸürmek ve fazladan yanan ışıkları söndürmek gibi önlemlerle yılda 700 liraya yakın tasarruf edilebileceÄŸi belirtildi.
 
Sloganı, "Tercihini verimlilikten yana kullan hem sen kazan hem Türkiye kazansın" olan spot hafta boyunca ülkede enerji verimliliÄŸine dikkati çekecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.