Sosyal Medya

Güncel

Birçok il ve ilçede bugün okullar tatil

Türkiye'nin bir çok kentinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar, eğitimi de aksatıyor. Bir çok kentte okullar bugün tatil ilan edildi.



BURSA
 
Bursa'nın Ä°negöl ve Büyükorhan ilçelerinde yoÄŸun kar yağışı nedeniyle eÄŸitime bir gün ara verildi.
 
Ä°negöl Kaymakamı Åžükrü Görücü, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde etkili olan yoÄŸun kar yağışı dolayısıyla bugün okulların tatil edildiÄŸini, ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli memurların da idari izinli sayılacağını duyurdu. 
 
Büyükorhan Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise kar yağışı ve olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle bugün Büyükorhan merkez ve mahallelerinde eÄŸitim öÄŸretime ara verildiÄŸi belirtildi. Açıklamada, ilçedeki hamile ve engelli kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
 
ADIYAMAN
 
ADIYAMANın Çelikhan Ä°lçesinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.
 
Ä°lçede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yayalar ve araçların yollarda ilerlemekte güçlük çektiÄŸi ilçede eÄŸitime 1 gün ara verildi. Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Resul Acar, yaptığı açıklamada:
 
"YoÄŸun kar yağışından dolayı Ä°lçe hıfzısıhha kurulu tarafından (8 Ocak Salı günü) yarın ilçe geneli tüm okullarımız için tatil kararı alınmıştır" dedi.
 
ÇORUM
 
Çorum'un Sungurlu ilçesinde yoÄŸun kar yağışı nedeniyle temel ve orta öÄŸretim okullarında taşımalı eÄŸitim gören öÄŸrenciler için okullar tatil ilan edildi. 
 
Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Mustafa EryiÄŸit yaptığı açıklamada, "Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Sungurlu ilçemizde temel ve orta öÄŸretim okullarımızda taşımalı eÄŸitim öÄŸrencilerimize 08.01.2019 Salı günü tatil kararı alınmıştır. ÖÄŸrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
AÄžRI
 
AÄŸrı'da aşırı buzlanma nedeniyle merkeze baÄŸlı taşımalı eÄŸitim veren köy okullarında eÄŸitime 8 Ocak Salı ara verildiÄŸi bildirildi.
 
AÄŸrı ValiliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı sonrası köy yollarında aşırı buzlanma görüldüÄŸü belirtildi. 
 
Açıklamada, "Buzlanma nedeniyle herhangi bir olumsuzluÄŸa meydan vermemek için ValiliÄŸimiz tarafından AÄŸrı merkeze baÄŸlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eÄŸitim ve öÄŸretim gören öÄŸrencilerimiz için yarın 1 gün süre ile eÄŸitime ara verilmiÅŸtir." ifadesi kullanıldı.
 
BÄ°NGÖL
 
Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede okullar 1 gün süre ile tatil edildi. 
 
Bingöl ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan deÄŸerlendirme sonucu öÄŸrencilerimizin maÄŸduriyet yaÅŸamaması için Karlıova, Yayladere, Yedisu ve Adaklı ilçelerimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda 08.01.2019 Salı günü eÄŸitime bir gün süre ile ara verilmiÅŸtir" denildi.
 
DENÄ°ZLÄ°
 
DENÄ°ZLÄ°’nin Çardak ilçesinde meydana gelen kar yağışı sebebiyle eÄŸitime 8 Ocak Salı günü 1 günlük ara verildi.
 
Denizli’nin Çardak ilçesinde dün akÅŸam saatlerinde baÅŸlayan kar yağışı etkili oldu. Ä°lçeye baÄŸlı yüksek mahallelerde kar kalınlığı 20 santimetreyi aÅŸarken, Denizli ValiliÄŸi olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle eÄŸitime 8 Ocak Salı günü 1 günlük ara verdi
 
ISPARTA
 
ISPARTAnın 6 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eÄŸitim öÄŸretim yarın için ara verildi.
 
Ispartaya baÄŸlı Gelendost, Keçiborlu, Gönen, Senirkent ve Atabey ilçelerinin genelinde kar yağışı nedeniyle yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı yarın eÄŸitim ve öÄŸretime ara verildiÄŸi açıklandı. Uluborlu ilçesinde ise Ä°leydağı köyü dışındaki bölgelerde taşımalı eÄŸitime ara verilmesi kararlaÅŸtırıldı.
 
KONYA
 
Konya'nın bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle eÄŸitime bir gün ara verildiÄŸi bildirildi.
 
Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸünden alınan bilgiye göre, Konya'da etkili olan yoÄŸun kar yağışı nedeniyle merkez Meram, Karatay ve Selçuklu ilçeleri ile Hüyük, Ahırlı, Yalıhüyük, BeyÅŸehir ve SeydiÅŸehir ilçelerindeki okullarda 8 Ocak Salı günü eÄŸitime ara verildi. 
Öte yandan Hadim ve TaÅŸkent ilçelerinde taşımalı eÄŸitime bir gün ara verilecek.
 
BATMAN
 
Batman’ın Sason ilçesinde yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. 
 
Batman’ın Sason ilçe merkezi ve köylerinde etkili olan yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullarda eÄŸitime yarın ara verildi. Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle merkez ve ilçeye baÄŸlı köylerdeki ilk ve orta dereceli bütün okullarda eÄŸitime bir gün süreyle ara verilmiÅŸtir. Engelli ve hamile olanlar da idari izinli sayılacaklar” denildi.
 
DENÄ°ZLÄ°
 
DENÄ°ZLÄ°’nin Çardak ilçesinde meydana gelen kar yağışı sebebiyle eÄŸitime 8 Ocak Salı günü 1 günlük ara verildi.
 
Denizli’nin Çardak ilçesinde dün akÅŸam saatlerinde baÅŸlayan kar yağışı etkili oldu. Ä°lçeye baÄŸlı yüksek mahallelerde kar kalınlığı 20 santimetreyi aÅŸarken, Denizli ValiliÄŸi olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle eÄŸitime 8 Ocak Salı günü 1 günlük ara verdi.
 
TUNCELÄ°
 
Tunceli ValiliÄŸi yoÄŸun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eÄŸitime bir gün ara verildiÄŸini bildirdi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸünce kent genelinde yoÄŸun kar yağışı ve buzlanma uyarısının yapıldığı belirtildi. 
VatandaÅŸların ve öÄŸrencilerin sıkıntı ve maÄŸduriyet yaÅŸanmaması için her türlü tedbirin alındığı ifade edilen açıklamada, "Tunceli Merkez ve Pülümür ilçemizde kreÅŸ, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde 08 Ocak 2019 Salı günü bir gün süre ile eÄŸitim ve öÄŸretime ara verilmiÅŸtir." ifadesi kullanıldı. 
Açıklamada, kamuda görevli hamileler ile engelli çalışanların da belirtilen tarihte izinli sayılacağı kaydedildi.
 
BÄ°TLÄ°S
 
Bitlis merkez, Mutki ve Hizan ilçesi ile baÄŸlı köylerdeki okullarda olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava ÅŸartları ve yoÄŸun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve baÄŸlı köylerde eÄŸitime 8 Ocak Salı ara verildiÄŸi belirtildi. 
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışan hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. 
Mutki Kaymakamlığı da yoÄŸun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde yarın okulların tatil edildiÄŸi bildirdi
 
BÄ°NGÖL
 
Bingöl'ün dört ilçesindeki okullar kar yağışı nedeniyle yarın kapalı olacak.
 
Valilikten yapılan açıklamada, Karlıova, Yayladere, Yedisu ve Adaklı ilçelerindeki yoÄŸun kar yağışının etkisinin sürdürdüÄŸü belirtildi. 
Açıklamada, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan deÄŸerlendirme sonucu öÄŸrencilerin maÄŸduriyet yaÅŸamaması için tüm ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiÄŸi kaydedildi.
 
ÇANAKKALE ve BALIKESÄ°R
 
Çanakkale'nin Yenice ve Balıkesir'in Manyas ilçelerinde olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitime bir gün ara verildi.
 
Yenice'de 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü, ilçe genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda yarın eÄŸitime ara verildiÄŸini duyurdu. 
 
Manyas'ta da Ä°lçe Kaymakamlığı, ilk ve orta dereceli okulların, 8 Ocak'ta tatil edildiÄŸini bildirdi. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koÅŸullarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.
 
AMASYA
 
Amasya Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü’nden yapılan açıklamada da, ilde kısmen etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle GümüÅŸhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde ilçe genelinde, merkez, TaÅŸova ve Merzifon ilçelerinde tüm taşımalı sistem öÄŸrencileri için eÄŸitime bir gün ara verildiÄŸi bildirildi.
 
SÄ°VAS
 
SoÄŸuk hava ve kar yağışı nedeniyle bugün için kent merkezi ve Åžarkışla ilçesi ile köylerde eÄŸitime ara verildi. Åžarkışla ilçesindeki okullar da tatil edildi. 
 
Valilikten yapılan açıklamada, meteoroloji verileri doÄŸrultusunda, kar yağışının gün boyu devam edeceÄŸi, yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma, don ve ÅŸiddetli rüzgar beklendiÄŸi belirtildi. Taşımalı eÄŸitimde aksamalar olabileceÄŸi ihtimali üzerine kent merkezi ve merkez köylerde Milli EÄŸitim Bakanlığı’na baÄŸlı taşımalı eÄŸitim yapılan her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eÄŸitim kurumlarında bugün için eÄŸitime ara verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.