Sosyal Medya

Güncel

İsrail'i ziyaret iddiasına Irak'tan soruşturma çağrısı

Irak Meclis Başkan Yardımcısı Hasan el-Kaabi, Irak'tan 3 heyetin İsrail'i ziyaret ettiği yönündeki iddianın soruşturulması için Meclis Dış İlişkiler Komisyonu'na çağrı yaptı



Irak Meclis BaÅŸkan Yardımcısı Hasan el-Kaabi, Irak'tan 3 heyetin son bir yılda Ä°srail'e ayrı ayrı ziyaret gerçekleÅŸtirdiÄŸi iddiasına tepki göstererek, konunun Meclis Dış Ä°liÅŸkiler Komisyonu tarafından soruÅŸturulması çaÄŸrısında bulundu.

Kaabi, yaptığı yazılı açıklamada, Irak Meclisi Dış Ä°liÅŸkiler Komisyonu'nun konuyu soruÅŸturmasının önemini vurgulayarak, iddianın doÄŸru çıkması halinde Ä°srail iÅŸgali altındaki bölgeleri ziyaret eden Iraklı milletvekilleri dahil isimlerin açıklanması talebinde bulundu.

Ä°ÅŸgal altındaki toprakları ziyaret etmenin "kırmızı çizgi" olduÄŸunu belirten Kaabi, konunun Müslümanlar için hassasiyetine dikkati çekti.

Dün Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, son 1 yılda Irak'tan gelen 3 ayrı heyetin ülkeyi ziyaret ettiÄŸi öne sürülmüÅŸtü.

Paylaşımlarda, Iraklı heyetlerin Sünni ve Åžii Müslümanlardan oluÅŸtuÄŸuna ve Irak'ta etkin role sahip olduklarına iÅŸaret edilmiÅŸti.

Heyettekilerin Ä°srailli yetkililer ve akademisyenlerle bir araya geldikleri, ayrıca Batı Kudüs'te bulunan "Yad VaÅŸem" Yahudi soykırım müzesini de gezdikleri kaydedilmiÅŸti.

Irak ile Ä°srail arasında herhangi bir diplomatik iliÅŸki bulunmazken Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, daha önce birçok kez Irak’ın da Ä°ran ve Suriye ile Ä°srail’in Orta DoÄŸu'daki düÅŸmanları listesinde olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Netanyahu, geçen ay yaptığı açıklamada ise Filistin ile herhangi bir diplomatik süreç gerçekleÅŸtirmeksizin Arap ülkeleriyle normalleÅŸme sürecinin devam ettiÄŸini belirtmiÅŸti. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.