Sosyal Medya

Güncel

Libya'dan Rusya'ya 'Geri dönün' çağrısı

2014 yılından bu yana Libya'da devam eden çatışmalardan kaçan şirketleri geri döndürmeye çalışan Başbakan Serraj, Rus şirketlere çağrı yaptı



Libya'nın BM destekli BaÅŸbakanı Fayez Serraj Rus ÅŸirketlerine Libya'ya dönmeleri çaÄŸrısı yaptı.

Serraj çaÄŸrısını, Rusya’nın baÅŸkenti Trablus’taki Libya Büyükelçisi Ä°van Molotkov’la yaptığı görüÅŸmede dile getirdi.

BaÅŸbakanlık bilgi ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, iki yetkili Libya’daki siyasi geliÅŸmeler, iki ülke arasındaki ikili iliÅŸkiler ve iÅŸbirliÄŸi konularını ele aldı.

Açıklamada, "Rus büyükelçisi, ülkesinin Ulusal AnlaÅŸma Hükümeti'ne verdiÄŸi desteÄŸi yineledi ve ülkesinin karşılıklı iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirme ve iki ülke arasında imzalanan anlaÅŸmaları harekete geçirme konusundaki istekliliÄŸini dile getirdi." dedi.

BaÅŸbakan, "BaÅŸbakan, hükümetin Eylül ayında baÅŸlatılan ve Rus ÅŸirketlerinin ve yatırımlarının Libya'ya geri dönüÅŸü için umutlarını dile getiren Eylül ayında baÅŸlatılan ekonomik reform hakkında kısa bir genel görüÅŸ paylaÅŸtık" dedi.

Libya'daki çoÄŸu yabancı ÅŸirket, 2014'ten bu yana baÅŸkent Trablus'taki rakip silahlı gruplar arasındaki ÅŸiddetli çatışmaların patlak vermesiyle ülke çapında kalıcı siyasi bölünme yüzünden ülkedeki faaliyetlerine son vermiÅŸti.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.