Sosyal Medya

Güncel

Eren Erdem'in adli kontrolle tahliyesine karar verildi

Kapanan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davasında tutuklu yargılanan eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in adli kontrolle tahliyesine karar verildi.



Ä°stanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruÅŸmaya, Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi (SEGBÄ°S) aracılığıyla cezaevinden baÄŸlanan tutuklu sanık Eren Erdem ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.
 
DuruÅŸmada, tanıkların dinlenilmesinin ardından cumhuriyet savcısı, davaya iliÅŸkin esas hakkındaki mütalaasını hazır olduÄŸunu belirterek, okumaya baÅŸladı. Savcı mütalaasında, sanık Eren Erdem'in, ''silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım'' ve ''göreve iliÅŸkin sırrın açıklanması'' suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapsi cezasına çarptırılmasını istedi. 
 
Aralarında Turan Ababey'in de bulunduÄŸu 3 sanık hakkında beraat kararı verilmesini isteyen cumhuriyet savcısı, sanıklar Ufuk Emin KöroÄŸlu, Emrah Direk, DeÄŸer Özergün, Mehmet AydoÄŸmuÅŸ ve Murat Kazancı'nın firari konumda olmaları nedeniyle haklarındaki dosyanın ayrılması talebinde bulundu. 
 
Savcılık mütalaasında, diÄŸer sanıklar hakkında da benzer suçlardan hapis cezaları istendi.
 
DuruÅŸmaya, sanıkların mütalaaya karşı beyanlarıyla devam ediliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.