Sosyal Medya

'Elektrik dağıtım şirketleri haksız kazanç peşinde, tüketiciyi borçlu duruma düşürüp açma-kapama bedeli alıyorlar

Elektrik dağıtım şirketlerinin müşteri numarası yerine hesap numarasından fatura düzenleyerek tüketiciyi borçlu duruma düşürdüğü ve 30 TL'lik açma kapama bedeli alındığı iddia edildi.



NTV'de yer alan habere göre, Tüketiciyi Koruma DerneÄŸi (TükoDer) BaÅŸkanı Aziz Koçal, bazı elektrik dağıtım ÅŸirketlerinin enerji tüketimi için düzenlediÄŸi faturalarda abone numarası olarak müÅŸteri numarasını kullanırken, bazı bölgelerde yeni uygulama baÅŸlatarak hesap numarası üzerinden fatura düzenlemeye baÅŸladıklarını ve bunun da müÅŸterilerin maÄŸduriyetine neden olduÄŸunu söyledi.

Birçok müÅŸterinin bankalara otomatik ödemeler için müÅŸteri numarası üzerinden düzenlenen faturalarda yazılı numarayı bildirdiÄŸini, yeni faturalarda ise numara deÄŸiÅŸtiÄŸi için ödemenin gerçekleÅŸmediÄŸini söyleyen Koçal, tüketicinin içine düÅŸürüldüÄŸü durumu Milliyet'ten Kadife Åžahin'e anlattı:
"Dağıtım ÅŸirketi tarafından tüketiciye borcu olduÄŸu mesajı gittiÄŸinde tüketici önceki abona numarasından sorguladığında, 'GirdiÄŸiniz bilgilere ait ödenmemiÅŸ fatura bulunmamaktadır. Lütfen kontrol ederek tekrar deneyiniz' yazısı ekrana geldiÄŸi için tüketici bir yanlış olduÄŸunu düÅŸünürken, fatura ödenmediÄŸinden dolayı abonenin elektriÄŸi kesiliyor. Tüketiciye 30,00 TL'lik açma kapama bedeli yansıyor."
 
Elektrik dağıtım ÅŸirketinin numara deÄŸiÅŸikliÄŸini yapmadan önce tüketiciyi bilgilendirmesi gerektiÄŸini söyleyen Koçal, "DeÄŸiÅŸiklik faturada var demek topu taca atmaktır. Bu yöntem ile dağıtım ÅŸirketlerinin yine haksız kazanç peÅŸinde olduÄŸunu görüyoruz. Bu uygulama ile karşılaÅŸan tüketiciler, faturaya yansıyan açma kapama bedeli tutarları için kuruma itirazda bulunsunlar. Ä°tirazları ret edilir ise Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat edebilirler"
 
Koçal ayrıca, elektrik dağıtım ÅŸirketlerinin, güvence bedeli güncellemeleri adı altında eski abonelerden ek güvence bedeli talep etmeye baÅŸladıklarını da belirterek, "Bu hangi hukukta var" tepkisi gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.