Sosyal Medya

ABD'den, Suriye'den çekilme kararına ilişkin İsrail'e güvence

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton:- 'Çekilme, Washington'ın müttefiklerinin savunması sağlanarak yapılacak'



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesine iliÅŸkin Ä°srail'e güvence vererek, "Çekilme, Washington'ın müttefiklerinin savunması saÄŸlanarak yapılacak." ifadelerini kullandı.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton ile Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Kudüs'teki BaÅŸbakanlık Ofisi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Bolton, burada yaptığı konuÅŸmada, Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesinin, Washington'ın müttefiklerinin savunması saÄŸlanarak yapılacağını bildirdi.

Bolton ayrıca, bir kez daha ABD BaÅŸkanı Trump ile Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilme konusunu görüÅŸeceklerini belirtti.

Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu da ABD'nin BM'de Ä°srail'e sınırsız destek verdiÄŸini söyleyerek, "Siz ayrıca Ä°srail'in kendini savunma hakkına destek veriyorsunuz, biz de bu hakkımızı sürekli pratize ediyoruz." dedi.

Netanyahu, ABD'nin, Ä°srail'in en büyük müttefiki olduÄŸunu belirterek, "Bizim için önemli olan, en büyük dostumuz ve en büyük müttefikimiz ABD'nin desteÄŸini aldığımızı bilmemizdir." ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca, iÅŸgal altındaki Golan Tepeleri'nin de ülke güvenliÄŸi için önemine iÅŸaret ederek, Golan Tepeleri'nden bir kez daha çekilmeyeceklerini kaydetti.

ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusunda koordinasyon görüÅŸmeleri yapmak üzere dün akÅŸam Ä°srail'e gelen Bolton, Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu ile görüÅŸmesinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü YPG/PKK'yı kastederek, Amerika'nın Suriye'den çekilmesinin Türkiye'nin "Kürt savaÅŸçıların" güvenliÄŸini garanti etmesi ve DEAÅž'ın yenilmesi koÅŸuluna baÄŸlı olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Tel Aviv rejimi, Ä°ran ve Hizbullah'ın Suriye'deki varlığının kendisi için tehdit oluÅŸturduÄŸunu belirterek, iç savaşın baÅŸladığı 2011'den bu yana zaman zaman Suriye'ye hava saldırıları düzenliyor.

 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.