Sosyal Medya

Güncel

BAE Veliaht Prensi Nahyan'dan Pakistan çıkarması

Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan, Pakistan'a bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirdi.



Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan, resmi ziyarette bulunmak üzere Pakistan'a geldi. 

BaÅŸkent Ä°slamabad'daki Nur Han Askeri Üssü'nde BaÅŸbakan Ä°mran Han tarafından karşılanan Al Nahyan onuruna 21 pare top atışı yapıldı. 

Son olarak 2007'de Pakistan'a ziyaret düzenleyen Al Nahyan ile Han, BaÅŸbakanlık ofisinde baÅŸ baÅŸa ve heyetler arası görüÅŸmeler yaptı. 

Heyetler arası görüÅŸmelere Pakistan DışiÅŸleri Bakanı Åžah Mahmud KureÅŸi, Maliye Bakanı Asad Ömer, Ä°çiÅŸleri Bakanı Åžehriyar Afridi, Enerji Bakanı Ömer Eyüp Han ile yatırım, ticaret ve dış politika danışmanları katıldı. 

BaÅŸbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüÅŸmelerde ikili, bölgesel ve uluslararası konular ile iki ülke arasında yapılan ekonomik yardım paketi anlaÅŸmaları görüÅŸüldü.

GörüÅŸme, Han'ın göreve geldiÄŸi aÄŸustos ayından bu yana iki ülke arasında yapılan üçüncü buluÅŸma oldu. 

Son iki görüÅŸmede BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Pakistan'a maddi yardımda bulunması konusunda mutabakata varılmıştı.

Varılan anlaÅŸmaya göre BAE, 3,2 milyar dolarlık ödemesi ertelenmiÅŸ ve taksitlendirilmiÅŸ petrol yardımı ile 3 milyar dolarlık nakit yardımında bulunmayı taahhüt etmiÅŸti. 

Suudi Arabistan ile de benzeri bir anlaÅŸma yapan Pakistan, yıllık petrol ithalatının yüzde 60'ını bu ÅŸekilde saÄŸlamış oldu. 

Ä°ki Arap ülkesi Pakistan'da petrol ve petrokimya alanında yatırım yapma sözü de vermiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.