Sosyal Medya

Güncel

Almanya Maliye Bakanı: Almanya'da da sarı yelekliler potansiyeli var

Almanya Maliye Bakanı Scholz, ülkede Fransa'daki gibi 'sarı yelekliler' potansiyelinin bulunduğunu belirtti.



Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Bild gazetesine verdiÄŸi röportajda, Fransa'da düÅŸük ücretlere ve hayat pahalılığına karşı gösteriler yapan sarı yeleklilerin hatırlatılması üzerine, bu tür geliÅŸmeleri ciddiye almak gerektiÄŸini ifade etti.

Artan kiraların ve hayat pahalılığın Almanya'daki insanları da endiÅŸelendirdiÄŸini vurgulayan Scholz, "Birçok kiÅŸi evden çıkarıldığında haklı olarak, yaÅŸadığı semtte uygun fiyata kalacak yer bulamayacağından korkuyor. Almanya'da da hafife alınmaması gereken sarı yelekliler potansiyeli var." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"YAÄžLI YILLAR' BÄ°TTÄ°"

Scholz, hayat pahalılığına ilişkin kaygıların, toplumun orta sınıfında da bulunduğunu belirtti.

Alman devletinin beklenilenden daha az vergi aldığı güzel yılların artık bittiÄŸine dikkati çeken Scholz, "2018 için bir kez daha vergi fazlası gösterebileceÄŸiz. Ancak 'yaÄŸlı yıllar' bitti. Bundan sonra öngörülmeyen ek gelirler beklemiyorum." ifadelerini kullandı.

FRANSA'DAKÄ° SARI YELEKLÄ°LERÄ°N EYLEMLERÄ°

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik ÅŸartların kötüleÅŸmesine tepki olarak 17 Kasım'da baÅŸlayan ancak daha sonra Fransa CumhurbaÅŸkanı Emanuel Macron yönetimine yönelik öfkeye ve isyana dönüÅŸen sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en ÅŸiddetli protestosu haline geldi.

Genellikle ÅŸehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleÅŸenlerden oluÅŸan göstericiler, Macron ve yönetiminden, ekonomik koÅŸulların iyileÅŸtirilmesini talep ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.