Sosyal Medya

Güncel

Tahran'da hava kirliliği nedeniyle 'sokağa çıkmayın' ikazı

İran Sağlık Bakanlığı İklim Değişikliği Daire Başkanı Şahsuni, başkent Tahran'da hava kirliliği nedeniyle kalp ve akciğer hastalarına sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu.



Åžahsuni, baÅŸkentin güneyindeki Åžadabad, Åžehri Rey ve Åžerif Üniversitesi bölgeleri baÅŸta olmak üzere pek çok noktanın hava kirliliÄŸi açısından sokaÄŸa çıkmaya uygun olmadığını belirtti.

Sokakta çalışan vatandaÅŸlardan da dışarıda fazla vakit geçirmemelerini isteyen Åžahsuni, aynı uyarının açık alanda spor yapanlar için de geçerli olduÄŸunu ifade etti.

Ä°ran medyasında yer alan haberlere göre, Åžahsuni, Tahran'daki hava kirliliÄŸi derecesinin 121 mikrogram/metreküp olduÄŸunu açıkladı.

Tahran'da hava kirliliÄŸi nedeniyle sık sık mecbur kalmadıkça "sokaÄŸa çıkılmaması" uyarısı yapılıyor.

Tahran Çevre Koruma Genel MüdürlüÄŸü, 17 Aralık'ta yaptığı yazılı açıklamada, hava kirliliÄŸindeki artış nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması, kalp ve akciÄŸer hastalarının uzun süre açık havada kalmamaları uyarısında bulunmuÅŸtu.

Åžehrin hava sirkülasyonuna uygun olmayan fiziki yapısı ve nüfus yoÄŸunluÄŸunun yanı sıra eski araçlar ile milyonlarca motosikletin çıkardığı egzoz gazları, Tahran'da hava kirliliÄŸini artıran etkenler arasında gösteriliyor.

Tahran'ın, dünya genelindeki hava kirliliÄŸi sıralamasında ilk 12 ÅŸehir arasında yer aldığı belirtiliyor.

Hava kalitesi endeksinde bir metreküp hava içindeki partikül maddeye (PM10) göre belirlenen deÄŸerler ÅŸöyle sıralanıyor:

0-50 temiz hava (yeÅŸil), 51-100 orta (sarı), 101-150 hassas (turuncu), 151-200 saÄŸlıksız (kırmızı), 201-300 kötü (mor), 301-500 tehlikeli (kahverengi).

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.