Sosyal Medya

Güncel

AKOM'dan uyarı üstüne uyarı! Zaman verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbullulara kar yağışı konusunda son dakika uyarısında bulundu.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, Ä°stanbul'da bu gece yarısından itibaren karın etkili olacağı ve kar yüksekliÄŸinin bazı ilçelerde 15 santimetreye kadar çıkabileceÄŸi belirtildi.

Ä°stanbul'da bu gece yarısından itibaren etkili olması beklenen kar yağışına karşı vatandaÅŸları uyaran Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, soÄŸuk havanın ÇarÅŸamba gününe kadar etkili olacağı ve bazı ilçelerde kar yüksekliÄŸinin 15 santimetreye kadar çıkabileceÄŸi belirtildi.

Uyarı üstüne uyarı

AKOM'dan yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

"03 Ocak 2019 Cuma gününden itibaren etkili olan soÄŸuk ve yağışlı hava nedeniyle ÅŸehir merkezinde aralıklarla karla karışık yaÄŸmur ve kısa süreli kar yağışı yaÅŸanırken; Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi batı ilçelerimizde yağışlar çoÄŸunlukla kar ÅŸeklinde görülmüÅŸtür. Çatalca’ya baÄŸlı mahallelerde (baÅŸta Binkılıç olmak üzere) 10-25 santimetre aralığında kar yüksekliÄŸi ölçülmüÅŸtür. SoÄŸuk havanın 09 Ocak 2019 ÇarÅŸamba sabah saatlerine kadar etkili olması beklenirken; yağışların bu gece yarısından itibaren kuzey bölgelerimizden baÅŸlayarak il genelinde kar ÅŸeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir. Salı akÅŸam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle güney kıyılarımızda 2-5 santimetre, kuzey ve iç kesimlerde 5-15 santimetre arasında kar yüksekliÄŸi beklenmektedir. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi, Ä°stanbulluların hiçbir olumsuzluk yaÅŸamaması için hazırlıklarını tamamladı. 7 bin 83 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör, metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracı göreve hazır. VatandaÅŸlarımız hava koÅŸullarına baÄŸlı oluÅŸabilecek muhtemel sorunlara karşı ihbar için 153 Beyaz Masa ve Ä°tfaiye 110'u arayarak yardım alabilecekler."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.