Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan yeni Suriye açıklaması

ABD Başkanı Trump, Suriye'den Amerikan askerlerinin çekileceğini ancak bunun çabuk olacağı yönünde bir açıklamayı asla yapmadığını söyledi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Suriye'den Amerikan askerlerinin çekileceÄŸini ancak bunun çabuk olacağı yönünde bir açıklamayı asla yapmadığını söyledi.

ABD heyetinin yarın Ankara'ya yapacağı ziyaret öncesi Trump ve Ulusal Danışmanı John Bolton'dan art arda açıklamalar geldi.

Trump, Suriye'den ABD askerlerinin çekilmesine iliÅŸkin, "Askerlerimiz Suriye'den çekiliyor ama bunun çabuk olacağını asla söylemedim" ifadelerini kullandı.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Boltonise, "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de operasyon düzenlemesini istemiyoruz" demiÅŸti. Her sözünde terör örgütü PKK/YPG'yi savunan Bolton, "Kuzey Suriye'den çekilmek için bir takvim yok. Çekilmenin gerçekleÅŸmesi, DAEÅž'in kalıntılarının temizlenmesi ve Türkiye'nin ABD'nin müttefiki Kürt savaÅŸçıların can güvenliÄŸini garanti etmesine baÄŸlıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.