Sosyal Medya

Güncel

İbrahim Kalın'dan ABD'li Bolton'a sert cevap

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'ın Türkiye'yi Suriye ve YPG konusunda uyarmasına sert şekilde cevap verdi.



CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın'dan Bolton'un sözlerine sert cevap geldi. Kalın, "Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye'nin hedefi DEAÅž ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir" dedi.

Kalın açıklamalarının devamında "Bir terör örgütünün Kürtleri temsil ettiÄŸini ileri sürmek, her ÅŸeyden önce Kürt kardeÅŸlerimize saygısızlıktır. Türkiye'nin PKK ve Suriye uzantılarına yönelik mücadelesinin bir amacı da Kürtleri bu terör örgütünün zulmünden ve baskısından kurtarmaktır. Türkiye, Suriyeli kardeÅŸleri arasında hiçbir dini, etnik ve mezhebi ayrım yapmadan savaşın sona ermesi, güvenliÄŸin saÄŸlanması ve siyasi geçiÅŸ sürecinin uygulanması için çabalarına kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

BOLTON NE DEMÄ°ÅžTÄ°?

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de operasyon düzenlemesini istemiyoruz" demiÅŸti. Her sözünde terör örgütü PKK/YPG'yi savunan Bolton, "Kuzey Suriye'den çekilmek için bir takvim yok. Çekilmenin gerçekleÅŸmesi, DAEÅž'in kalıntılarının temizlenmesi ve Türkiye'nin ABD'nin müttefiki Kürt savaÅŸçıların can güvenliÄŸini garanti etmesine baÄŸlıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.