Sosyal Medya

Güncel

Özbekistan'dan 45 ülke için vize kararı

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti tanıdı.



CumhurbaÅŸkanı Åževket Mirziyoyev'in imzaladığı kararnameyle, 1 Åžubat itibarıyla 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti, 76 ülkenin vatandaşına da sadeleÅŸtirilmiÅŸ vize imkanı tanındı
Kararnameyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduÄŸu 109 ülkenin vatandaşı, Özbekistan'da konut satın alması durumunda ikamet etme hakkına sahip olacak
Turizmin geliÅŸtirilmesine yönelik son dönemde önemli kararlara imza atan Özbekistan, 1 Åžubat itibarıyla 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti, 76 ülkenin vatandaşına da sadeleÅŸtirilmiÅŸ vize imkanı tanıyacak. 

Özbekistan'da turizmin geliÅŸtirilmesini öngören kararnameyi, CumhurbaÅŸkanı Mirziyoyev imzaladı.

Buna göre, AB ülkelerinin ağırlıkta olduÄŸu 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti tanınırken, 76 ülkenin vatandaşına da "e-vize" uygulaması üzerinden sadeleÅŸtirilmiÅŸ vize alma imkanı verildi.

Özbekistan'ın, 1 Åžubat'ta yürürlüÄŸe girecek uygulamanın ardından vize muafiyeti saÄŸladığı ülke sayısı 64'e ulaÅŸmış olacak. 

Kararname ile aralarında Türkiye’nin de bulunduÄŸu 109 ülkenin vatandaşına konut satın almaları durumunda ülkede ikamet izni verilecek. Buna göre, TaÅŸkent’te 400 bin dolar, Semerkant, Buhara, Namangan, Andican, Fergana ve Harezm’de 200 bin dolar, diÄŸer kentlerde ise 100 bin dolar deÄŸerinde konut alacak yabancı vatandaÅŸlar, Özbekistan'da ikamet etme hakkına sahip olacak.

Yeni vize çeÅŸitleri de yürürlüÄŸe girdi

CumhurbaÅŸkanı kararı ile ayrıca, ülkede yeni vize çeÅŸitleri de yürürlüÄŸe girdi. Buna göre, aslen Özbek olan yabancı ülke vatandaÅŸları ve onların ailelerine "vatandaÅŸ", ülkede eÄŸitim alacak yabancı öÄŸrencilere "öÄŸrenci", ülkede araÅŸtırma yapacaklara "akademik", ülkeye tedavi için gelenlere "saÄŸlık" ve inanç turizmi için gelenlere de uzun süreli "ziyaret" vizelerinin verilmesi öngörülüyor.

Özbekistan, son bir yılda, aralarında Türkiye'nin de bulunduÄŸu 10 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti, 39 ülkenin vatandaşına da sadeleÅŸtirilmiÅŸ vize uygulaması baÅŸlatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.