Sosyal Medya

Güncel

ABD: Suriye'den çekilmede tarih belirlenmedi

ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle ilgili çelişkili açıklamalara yeni eklendi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili "Çekilme için tarih belirlenmedi. IŞİD ile mücadele tamamlana kadar Suriye'den çekilme olmayacak" mesajı verdi.



Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin Suriye'deki askeri varlığını geri çekmesi konusunda henüz bir takvim belirlenmediÄŸi bildirildi. Reuters'in ABD DışiÅŸleri Bakanlığından üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberde Amerikan ordusunun Irak-Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) örgütü ile mücadele tamamlanana kadar Suriye'de kalabileceÄŸi vurgulandı. 
 
Washington'ın Suriye'den çekilme kararını duyurmasından iki hafta sonra Pentagon'dan yapılan açıklamada Amerikan güçlerin halen IŞİD'e karşı savaÅŸtığı aktarılmıştı.
 
Amerikan ordusunun misyonunu tamamladığını söyleyen ABD BaÅŸkanı Donald Trump ise çekilme kararına gerekçe olarak IŞİD'in yenilgiye uÄŸramasını göstermiÅŸti.
 
Adının gizli kalmasını isteyen yetkili, son geliÅŸmelere iliÅŸkin, Beyaz Saray'ın askerlerin evlerine dönmesi için henüz bir zaman belirlemediÄŸini söyledi ve bu sürecin IŞİD'e karşı koalisyon ortaklarıyla birlikte hareket ederek terör örgütüne meydan bırakmadan yapılacağını savundu.
 
Donald Trump da Suriye'den çekilmenin zamana yayılacağını, bu süre zarfında ABD'nin Kürt güçleri desteklemeyi sürdüreceÄŸini ifade etmiÅŸti.
 
Beyaz Saray'ın güvenlik danışmanı John Bolton önümüzdeki günlerde Türkiye ve Ä°srail'i ziyaret ederek konuyla ilgili temaslarda bulunacak.
 
Ulusal Güvenlik Konseyi, Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin de Bolton'a eÅŸlik edeceÄŸini duyurdu.
 
Pentagon, 25 Aralık'ta Suriye'nin Hajin kentinin geri alınmasından sonra, son olarak 2 Ocak günü Suriye Demokratik Güçleri'nin El-KaÅŸmah kentinde de kontrolü saÄŸladığını açıkladı.
 
El-KaÅŸmah'ın SDF'ye geçtiÄŸi gün Trump kabine toplantısındaki konuÅŸmasında Suriye için 'çöl ve ölümden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸil' demiÅŸti.
 
Pentagon'dan gelen ayrı bir bilgilendirmede ise 16-29 Aralık tarihleri arasında, ABD öncülüÄŸündeki koalisyonun Suriye'de düzenlediÄŸi 469 hava saldırısında, teröristlere ait 300 hedefin vurulduÄŸu, tedarik hatlarının, petrol sahalarının ve teçhizatlarının imha edildiÄŸi aktarıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.