Sosyal Medya

Güncel

YÖK'ten üniversitelerde şiddeti önlemek için eylem planı

Üniversitelerde şiddeti önlemek için YÖK tarafından eylem planı hazırlanacak, İçişleri Bakanlığı ile ortak komisyon kurulacak.



YÖK, son dönemlerde üniversitelerde akademisyenlerin maruz kaldığı ve çoÄŸu ölümle sonuçlanan ÅŸiddet olaylarına karşı eylem planı hazırlayacak.

Son olarak Çankaya Üniversitesinde görev yapan AraÅŸtırma Görevlisi Ceren Damar Åženel'in sınavda kopya çekerken yakaladığı öÄŸrencisi tarafından odasında hunharca öldürülmesi olayı sonrasında, son dönemlerde üniversitelerde akademisyenlere yönelik yaÅŸanan hadiseler üzerine YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığı harekete geçerek, bu üzücü olayların önlenmesine yönelik çalışma baÅŸlattı.
 
YÖK BAÅžKANI SARAÇ, BAKAN SOYLU Ä°LE GÖRÜÅžTÜ
 
YÖK BaÅŸkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüÅŸme yaparak Bakanlık olarak kendilerine destek olmalarını istedi. Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu da YÖK BaÅŸkanı Saraç'a konuyla ilgili her türlü katkıyı saÄŸlayacaklarını ifade etti.
 
ORTAK KOMÄ°SYON KURULACAK

GörüÅŸme sonucunda Ä°çiÅŸleri Bakanlığının temsilcilerinin de içerisinde yer alacağı bir ortak çalışma grubunun acil olarak kurulması kararı alındı.
Bu ortak çalışma grubu, üniversite yerleÅŸkeleri içerisinde yaÅŸanan ÅŸiddet olaylarının artmasının nedenlerini araÅŸtırarak bu olaylara zemin oluÅŸturan hususların ortadan kaldırılması ile kampüslerde ve kapalı eÄŸitim alanlarındaki emniyetin artırılması dahil önleyici tedbirleri müzakere edip alınan kararları hayata geçirecek.
 
Kurulacak bu çalışma grubu önümüzdeki günlerde faaliyete baÅŸlayacak. Alınacak tedbirlere iliÅŸkin teklifler Ä°çiÅŸleri Bakanı ile YÖK BaÅŸkanına sunulacak ve sonrasında ivedilikle uygulamaya konulacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.