Sosyal Medya

Güncel

McGurk'ün yerine James Jeffrey atandı

Brett McGurk'ün istifası sonrasında ABD Başkanı DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilciliğine halen ABD Suriye Özel Temsilciliği görevini yürüten James Jeffrey atandı.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino yaptığı yazılı açıklamada "Büyükelçi James JeffreyDEAÅž karşıtı Küresel Koalisyon Özel TemsilciliÄŸi görevini yürütecek." ifadesine yer verdi.

Jeffrey'nin Suriye Özel TemsilciliÄŸini de sürdüreceÄŸine dikkati çeken Palladino, "Büyükelçi Jeffrey DışiÅŸleri Bakanlığı ile DEAÅž karşıtı küresel koalisyon arasındaki iliÅŸkileri ve DEAÅž'ın kalıcı olarak yenilmesi dahil ABD'nin Suriye ve Irak'taki hedefleriyle tutarlı bir ÅŸekilde ortak ve müttefiklerimizle koordinasyon içinde BaÅŸkan Trump'ın Suriye'den ABD askerlerinin çekilmesini uygulama konusunda koordinasyon saÄŸlayacak." ifadelerini kullandı.

ABD BaÅŸkanı DEAÅž ile Mücadele Özel TemsilciliÄŸi görevini eski Büyükelçi Brett McGurkyürütüyordu.

McGurk, Irak’ı etnik ve mezhep temelli bir kaos ülkesine dönüÅŸtürüp DEAÅž'a zemin hazırlayan 5 yıllık deneyiminin ardından Suriye’de terör örgütü YPG/PKK öncelikli politikalara imza atmıştı.

Irak'ın federal yapısının mimarı olarak bilinen McGurk, Suriye'ye Irak modelini dayatmaya çabaladı ve Suriye'nin kuzeyinde PKK tekelindeki yapıyı benimsemiÅŸti.

Mcgurk, ABD yönetiminin, 19 Aralık'ta Suriye'den çekilme kararı almasının ardından istifa etmiÅŸti.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump ise istifanın ardından, "Åžubatta görevinden ayrılıyordu ama ÅŸimdi istifa etti. Medya ÅŸovmeni? Yalan medya, hiçbir anlamı olmayan bu olayı büyütüyor." deÄŸerlendirmesini yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.