Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den ABD’nin ‘Suriye’deki Kürtler’ söylemine sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy,ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Suriye ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.



DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un açıklamasında bu ifadelere yer verildi:

"ABD DışiÅŸleri Bakanı Pompeo'nun dün (3 Ocak) bir internet haber sitesine verdiÄŸi mülakatta Suriye baÄŸlamında ülkemiz hakkında sarfettiÄŸi ifadeleri gerek üslup gerek içerik bakımından reddediyoruz. Bakan Pompeo'nun PYD/YPG terör örgütünü Kürtlerle özdeÅŸleÅŸtirmesi, eÄŸer kasıtlı deÄŸilse, endiÅŸe verici bir bilgi eksikliÄŸini göstermektedir.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Türkiye, Suriye'nin siyasi birliÄŸine ve toprak bütünlüÄŸüne kasteden ve kendi milli güvenliÄŸine karşı varoluÅŸsal bir tehdit oluÅŸturan PKK/PYD/YPG ile DEAÅž terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlıkla sürdürecektir. Kürtler dahil tüm Suriye halkını kucaklayan ülkemizin bir terör örgütüyle mücadelesinin Suriye'deki belirli bir topluluÄŸun hedef alındığı ÅŸeklinde çarpıtılarak takdim edilmesi asla kabul edilemez. Bu terör örgütünün DEAÅž ile mücadelede ortak olarak görülmesini de ÅŸiddetle kınıyoruz.

TÜRKÄ°YE YÜZBÄ°NLERCE KÜRDE HALEN EV SAHÄ°PLİĞİ YAPIYOR

Türkiye, gerek terörle mücadelesinde, gerek Suriye ihtilafına siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabalarında Suriyeli Kürtlerin haklarının korunmasını gözetmeyi sürdürecektir. PYD/YPG mezaliminden kaçan yüzbinlerce Suriyeli Kürde halen Türkiye'nin evsahipliÄŸi yaptığı ve bu kiÅŸilerin PYD/YPG baskısı nedeniyle kendi topraklarına dönemedikleri de hatırda tutulmalıdır."

Pompeo yaptığı açıklamada, “Sadece çekilme deÄŸil, BaÅŸkan'ın ortaya koyduÄŸu diÄŸer tüm unsurlar: Türklerin Kürtleri kıyıma uÄŸratmamasının güvence altına alınmasının önemi, Suriye'de dini azınlıkların korunması; tüm bunlar, halen ABD'nin ortaya koyduÄŸu misyonunun parçasıdır” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.