Sosyal Medya

Almanya'da ırkçı partinin binasına saldırdılar

Almanya'da aşırı sağcı ve ırkçı söylemleri ile bilinen AfD partisinin binasına saldırı düzenlendi.



Saldırı çevrede maddi hasara yol açtı. SoruÅŸturmayı eyalet emniyet teÅŸkilatı devraldı.PerÅŸembe akÅŸamı saÄŸ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin saksonya eyaletinin Döbeln kentindeki ofisinin önünde ÅŸiddetli bir patlama meydana geldi.

Polis saldırı amaçlı olduÄŸu anlaşılan patlamada parti ofisi ve bazı binalarla iki otomobilde maddi hasar meydana geldiÄŸini, yaralanan ise olmadığını açıkladı.

Emniyet çevrelerince ‘çok yönlü soruÅŸturma taktiÄŸi icabı ÅŸüpheliler hakkında bilgi verilemeyeceÄŸi' belirtildi. Saldırının siyasi amaçlı olabileceÄŸi ÅŸüphesi üzerine soruÅŸturmayı eyalet emniyet teÅŸkilatı devraldı.

Saksonya Eyalet BaÅŸbakan Yardımcısı Martin Dulig bombalı saldırıyı sert bir dille kınayarak 'demokraside ÅŸiddete yer olmadığını' ve 'AfD ile patlayıcılarla deÄŸil siyasi tezlerle mücadelede edilmesi gerektiÄŸini' bellirtti.

Dulig Twitter paylaşımında ‘saldırının demokrasiye zarar, AfD'ye ise yarar saÄŸladığını' belirtti. Geçen yıl AfD'nin Saksonya eyaletindeki iki parti ofisi ile federal milletvekili Jens Maier'in Dresden'deki bürosu saldırıya uÄŸramıştı.

Deutsche Welle Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.