Sosyal Medya

Güncel

ABD'de bir ilk: Türk belediye başkanı

New Jersey eyaletine bağlı Chatham bölgesi Belediye Başkanlığı'na seçilen Tayfun Selen, ABD'de bu göreve gelen ilk Türk oldu. ABD vatandaşı da olan komitede yapılan belediye başkanlığı seçiminden galip çıktı.



ABD'nin New Jersey eyaletine baÄŸlı Chatham bölgesi Belediye BaÅŸkanlığı'na seçilen Tayfun Selen, ABD'de bu göreve gelen ilk Türk oldu.
 
ABD vatandaşı da olan ve 2017'den bu yana Chatham Belediye Komitesi üyeliÄŸine seçilen Selen, bugün komitede yapılan belediye baÅŸkanlığı seçiminden galip çıktı.
 
KONSOLOSLUKTAN TEBRÄ°K MESAJI
 
Selen'in seçilme haberini, Türkiye'nin New York BaÅŸkonsolosluÄŸu Twitter hesabından, "New Jersey'e baÄŸlı Chatham Belediye BaÅŸkanlığı'na seçilen Sayın Tayfun Selen'i tebrik ediyor, baÅŸarılarının devamını diliyoruz." mesajıyla duyurdu.
 
Daha önce Chatham'da Belediye Komitesi üyesi ilk Türk unvanını taşıyan Selen, bu kez de ABD'de belediye baÅŸkanlığı koltuÄŸuna oturan ilk Türk oldu. Görev süresi dolan Chatham'ın önceki Belediye BaÅŸkanı Curt Ritter, 4'üncü kez bu görev için aday olmayacağını duyurmuÅŸtu. Chatham'da kanunlar gereÄŸi halk 3 ile 5 üyeden oluÅŸan belediye komitesini seçiyor. Komite ise belediye baÅŸkanını belirliyor.
 
TAYFUN SELEN KÄ°MDÄ°R?
 
Cumhuriyetçi Parti üyesi olan ve 15 yıldır Chatham'da yaÅŸayan Selen, Ä°stanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu.
 
New Jersey'deki Montclair State University'de iÅŸletme alanında yüksek lisans yapan Selen, "Lincold Educational Services" adlı okulun yönetiminde Kıdemli BaÅŸkan yardımcılığı görevini yürütüyor.
 
Selen, evli ve 1 çocuk babası.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.