Sosyal Medya

Güncel

ABD Kongre üyesi dededen kalma Kur'an'a el bastı

Minnesota eyaletinden Temsilciler Meclisine seçilen Somali asıllı İlhan Omar, 1995 yılında mülteci olarak ABD'ye geldiğinde yanında taşıdığı dedesinden kalma Kur'an-ı Kerim üzerine yemin etti



Ara seçimlerde Minnesota eyaletinden Temsilciler Meclisine seçilen Somali asıllı Ä°lhan Omar, 1995 yılında mülteci olarak ABD'ye geldiÄŸinde yanında taşıdığı dedesinden kalma Kur'an-ı Kerim üzerine yemin etti. 

Omar, Twitter hesabından yemin törenine iliÅŸkin bir fotoÄŸraf paylaÅŸarak, "Bir çocuk olarak, parti kurultaylarında dedemin tercümanlığını yaptım ve bendeki siyaset merakını uyandıran ilk kiÅŸi oydu. KeÅŸke bu tarihi anı görmek için burada olsaydı ama yemin töreni için onun Kur'anı'na el bastığım için ruhu buradaydı." ifadelerini kullandı. 

1995 yılında ABD'ye ailesi ile mülteci olarak gelen Omar, dün Kongre'deki yemin törenine saatler kala geçmiÅŸiyle ilgili dikkat çekici paylaşımlarda bulunmuÅŸtu.

ABD siyasi tarihinde Kongre'ye giren ilk baÅŸörtülü Müslüman siyasetçi ünvanını alan Omar, Twitter hesabından, babası ile Washington DC havaalanından fotoÄŸraf paylaÅŸarak, "23 yıl önce babam ve ben, Kenya'daki mülteci kampından Washington DC'deki bu havalanına inmiÅŸtik. Bugün ise ilk Somali-Amerikalı olarak Kongre'de yemin etmek için aynı havaalanına indik." deÄŸerlendirmesini yapmıştı.

Kenya'da 4 yıl mülteci kamplarında yaÅŸayan Omar, ABD'ye 12 yaşında gelmiÅŸ, ara seçimlerde Minnesota eyaletinden seçimlere girerek Cumhuriyetçi rakibi Jennifer Zielinski karşısında ezici üstünlük saÄŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.