Sosyal Medya

Güncel

Edirne Belediye Başkanı'nın afişi tepki çekti: Neden Yunanca?

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Yunanca olarak yaptığı yeni yıl kutlaması afişinde Edirne isminin "Adrianoupolis" olarak kullanılması tepkiyle karşılandı.



Recep Gürkan, yeni yıl öncesi "2019 dünyaya barış ve mutluluk getirsin" mesajını Yunanca ve Bulgarca da hazırlattı. Bu çok dilli kutlama afiÅŸleri Saraçlar Caddesi'ne asıldı. AfiÅŸlerden Yunanca yazılı olanda Edirne isminin "Adrianoupolis" olarak yer alması tepki çekti.

SOSYAL MEDYADA TEPKÄ°

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda da buna tepki gösterildi.

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik DerneÄŸi BaÅŸkanı Veysel Güner, Gürkan'ın kente yoÄŸun olarak gelen Yunan ve Bulgar turistlerin dillerinde kutlama yapmasının güzel bir hareket olduÄŸunu belirtti.

Yunanca yapılan kutlamada Edirne isminin "Adrianoupolis" olarak yazılmasını eleÅŸtiren Güner, "Yunanca ve Bulgarca yeni yıl mesajları direklere asıldı. Eyvallah, güzel bir hareket. Bulgarca olan kutlamada Edirne yazıyor. Fakat Yunanca da... Burası Bizans'taki Adrianopolis deÄŸil Sayın BaÅŸkan. Burası Osmanlı'ya 88 yıl baÅŸkentlik yapmış, serhad ÅŸehri Edirne. Åžaşırmayın. Her paylaşımda kullandığınız Atatürk'ün gösterdiÄŸi aydınlık yol bu deÄŸil. Atam bu toprakları 'Ya Ä°stiklal Ya Ölüm' diyerek aldı. Yol bu..." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.