Sosyal Medya

Güncel

Özhaseki, Ankara için planlanan projeleri açıkladı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Başkent için hazırlanan projeleri açıkladı.



Özhaseki'nin açıklamalarından satır baÅŸları;

Kültür yolu projesini Ankaramıza kazandıracağız. Özel yürüyüÅŸ yolları yapılacak. Onlarca proje var. Ä°kinci baÅŸlığımız sosyal projeler alanında. Uyanık kütüphaneler... 24 saat açık olan mekanlardan bahsediyorum. Birçok öÄŸrenci ders çalışmak için uygun fırsat bulamıyor. Bu kütüphaneler 24 saat açık olacak. 10 tane kadar 7/24 çalışacak kütüphaneler olacak. ÖÄŸrencinin yoÄŸun olduÄŸu yerlerde bu projeleri hazırladık. 3Ç diye tarif ediyorlar çay çorba çamaşır... Okul bölgelerinde giriÅŸlerde çocuklara kupa içerisinde çorba içebilecekleri imkan. Çamaşırını teslim edip okuldan çıkınca tertemiz alıp götürebileceÄŸi bir ortam.

''ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜMÜZ ÇEVRE ALANINDA''

Üçüncü bölümümüz çevre alanında. Çevre bizim için önemli. Sıfır Atık Projesi. Sıfır atık olur mu? Evet oluyor. 1 yıl kadar neredeyse bakanlığımızda uyguladık. Sonradan deÄŸerli CumhurbaÅŸkanımızın eÅŸleri Emine Hanımefendi bu projeyi sevdi himayesine aldı bütün Türkiye'ye yaygınlaÅŸtırma emri verdi. Bir taraftan doÄŸayı kirletmeden ekonomiye döngü olarak bunu geri kazanabiliriz. Åžu anda CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'ne Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı'na çöp kamyonları uÄŸramıyor.

''ÇOCUK ÅžEHRÄ° PROJELERÄ°...''

Bir baÅŸka konu sahipsiz dışarıdaki hayvanlarlar ilgili. Bunlara barınaklar yapabiliriz ama adeta hayvan hapishanesi haline dönüÅŸtürmemek lazım. Çocuk ÅŸehri projeleri... Yaklaşık 1 milyon metrekare üzerinde yapacağız bunu. Ä°çerisinde 100'den fazla etkinlik var. 2019 baharında baÅŸlarız 1 sene sürmeden de bitiririz diye düÅŸünüyorum. Bütün mahallelerde etüt merkezleri kreÅŸler ve çocuk oyun evlerinin yapılması.

''13 ADET MÄ°LLET PARKI YAPILACAK''

BeÅŸinci bölüm yeÅŸille ilgili. Tam 13 adet Millet Parkı yapılmasını planladık. 3 tanesi zaten bakanlık döneminde bildiÄŸimiz yerler ama 10 tanesi yeni baÅŸlayacağımız yerler. Millet kıraathaneleri de yer alıyor.

''CEBECÄ° STADI MÄ°LLET BAHÇESÄ° OLARAK HÄ°ZMET EDECEK''

Ankara için de özel bir durum daha var o da askeri alanların Ankara dışına taşınması boÅŸalan kamu binalarının yerlerinin ne olacağı hususu. Sayın CumhurbaÅŸkanı çok acil bir durum olmadıkça tamamının yeÅŸil alan olacağı sözünü verdi. Cebeci Stadı da Millet Bahçesi olarak hizmet edecek. Hayvanat bahçesi hazırladık yeri de hazır.

''AKILLI ÅžEHÄ°R VADÄ°SÄ° YAPIYORUZ''

Yerel kalkınma projelerine önem veriyoruz. Ankara Fuar Alanı kısa sürede tamamlanacak. Akıllı ÅŸehir projeleri... Her ÅŸey akıllı elektronik olmaya baÅŸladı. Zamanımız deÄŸiÅŸim çağı. Akıllı ÅŸehir vadisi yapıyoruz. Ulaşımdan çevreye enerjiden altyapıya kadar her iÅŸin akıllı olarak çözümlendiÄŸi bir ortamdan bahsediyorum. Spor projeleri hususunda 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi. Ankara 55 bin kiÅŸilik muhteÅŸem bir stat ve komplekslerine kavuÅŸmuÅŸ oluyor.

55 BİN KİŞİLİK STAT

Spor projeleri hususunda 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi. Ankara 55 bin kiÅŸilik muhteÅŸem bir stat ve komplekslerine kavuÅŸmuÅŸ oluyor. Spor Bakanlığı mı yapar biz mi yaparız bu konu çok önemli deÄŸil. 1-2 ay içerisinde bunun temeli atılıyor.

''KIZILAY'DAN HAVAALANINA KADAR KESÄ°NTÄ°SÄ°Z HAT YAPILACAK''

Ulaşım projeleri... Kızılay'dan havaalanına kadar kesintisiz hat yapılacak. Bizim ulaşım hattında kullandığımız ana aksların kesintisiz olması hususu. Ä°ki yerde yine ışık var. Samsun EskiÅŸehir Konya Ä°stanbul istikametinde yapılacak alt geçit üst geçitler var.

''PARK ET DEVAM ET PROJESÄ°''

Park et devam et projesi. Bütün dünyada insanlar yolları geniÅŸleterek trafikleri rahatlatmıyorlar. Toplu taşımayı özendiriyorlar lüks konforlu hale getiriyorlar. Metro duraklarının tamamında araçlarımıza otopark yeri saÄŸlamamız lazım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.