Sosyal Medya

Güncel

Venezuela'dan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya kınama

Venezuela Dışişleri Bakanlığı, Perulu mevkidaşıyla Devlet Başkanı Maduro'ya 'baskıyı artırma' konusunu görüştüğü belirtilen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo hakkında kınama yayımladı.



Venezuela hükümeti, "Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'ya daha fazla baskı yapılması için" Peru DışiÅŸleri Bakanı Nestor Popolizio ile görüÅŸtüÄŸü belirtilen ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo hakkında kınama yayımladı.

Venezuela DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Brezilya Devlet BaÅŸkanı Jair Bolsonaro'nun yemin töreni için bu ülkede bulunan ve Kolombiya'yı da ziyaret edecek Pompoe'nun, bölgeye, "Venezuela'daki rejimin zor kullanılarak devrilmesinin" yollarının aramak amacıyla geldiÄŸi öne sürüldü.

Açıklamada, Pompeo'un, burada Peru DışiÅŸleri Bakanı Popolizio ile yaptığı ve "Maduro'ya baskı artırma noktasında mutabık kalındığı" iddiasıyla haberlere konu olan görüÅŸme hatırlatıldı.

Pompeo'nun bölgeye, "emri altındaki hükümetlere talimatlar vermek için geldiÄŸi" belirtilen açıklamada, ayrıca ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın, Venezuela'ya yönelik yürüttüÄŸü "ikiyüzlü ve ısrarlı müdahaleciliÄŸi" ÅŸeklinde nitelenen politikası da kınandı.

Açıklamada, ABD'nin Venezuela karşısındaki bu politikalarının uluslararası hukuku ihlal ettiÄŸi vurgulandı.

Pompeo, Brezilya'daki temaslarının ardından Kolombiya Devlet BaÅŸkanı Ivan Duque ile görüÅŸmek için bu ülkeye gitti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.