Sosyal Medya

Güncel

Donald Trump'ın Başkanlık yarışındaki ilk rakibi belli oldu

ABD’de 2020 yılında gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinde Donald Jr. Trump’ın olası rakiplerinden biri belli oldu.



Demokrat Parti'nin ileri gelenlerinden Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, 2020 seçimlerinde Demokrat Parti’den baÅŸkan adayı olması için resmi bir adım olan araÅŸtırma komitesini kurduÄŸunu sosyal medyadan yayımladığı video ile duyurdu.
 
ABD medyasında yer alan haberlere göre, Warren, tüm Amerikalılar için bir fırsat yolu olduÄŸunu söylediÄŸi vizyonunu özetlediÄŸi video mesajında Donald Trump’tan hiç bahsetmezken, “Ä°ÅŸte bu, savaÅŸtığım Amerika. Bu yüzden bugün baÅŸkanlık için bir araÅŸtırma komitesi kuruyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
Trump: Warren benim için çok kolay bir rakip olacak
 
2016 ABD BaÅŸkanlık seçimleri kampanya döneminde sık sık karşı karşıya gelen Donald Trump ve Elizabeth Warren arasında geçtiÄŸimiz günlerde meydana gelen DNA testi tartışması Amerikan gündemini fazlasıyla meÅŸgul etmiÅŸti.
 
Trump Warren’a, DNA testi yaptırarak Amerikan yerlisi olduÄŸunu kanıtlama çaÄŸrısında bulunmuÅŸ, “EÄŸer test yaptırırsan ve bir yerli olduÄŸunu gösterirsen, en sevdiÄŸin hayır kurumuna 1 milyon dolarlık bağış yapacağım." diye konuÅŸmuÅŸtu.
 
Bu çaÄŸrı üzerine Warren, DNA testi yaptırıp Amerikan yerlileri soyundan geldiÄŸini ispatlasa da, Donald Trump testin sahte olduÄŸunu iddia etmiÅŸti.
 
Trump, Elizabeth Warren’ın Demokratların baÅŸkan adayı olma ihtimali hakkında da açıklamalarda bulunmuÅŸ, “Umarım baÅŸkanlık için yarışır, çünkü çok kolay bir rakip olacaktır. Umarım yarışır. Zor olacağını hiç düÅŸünmüyorum." ifadelerini kullanmıştı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.