Sosyal Medya

Güncel

NATO ve ABD birlikleri eski komutanı: Trump ahlaksız

ABD’nin eski Afganistan Komutanı Trump’ı ahlaksız olarak niteleyerek askerlerin geri çekilmesini eleştirdi.



Afganistan'da geçmiÅŸte ABD'ye hizmet eden en üst düzey komutanlardan Emekli General Stanley McChrystal, 14.000 Amerikan askerinin yarısını Afganistan'dan çekmenin 17 yıllık savaÅŸtan sonra Taliban için barış anlaÅŸması isteÄŸini azaltacağını ifade etti.

McChrystal ABD'nin “elimizdeki en büyük avantaj noktasını elden çıkardığını” dile getirdi. McChrystal'in açıklamaları Trump'ın gelecek yaz Amerikan askerlerini Afganistan'dan çekmek üzere Pentangon'a bir plan yapması için emir vermesi sonrası geldi.

Görevden ayrılmak üzere olan Savunma Bakanı Jim Mattis de kendi istifa mektubunda bu emirden bahsetmiÅŸti.

McChrystal ise aynı zamanda Trump'ı kiÅŸisel olarak da eleÅŸtirerek onun doÄŸruyu söylediÄŸine inanmadığını belirtti. Trump yönetimine katılması teklif edilirse ne cevap verir sorusuna yanıt olarak ise güvensizliÄŸini ileri sürdü ve “Sanırım öncelikli olarak benim için dürüst olduÄŸunu ve en iyi bildikleri doÄŸruları söyleyen insanlarla çalışmak önemli” diye konuÅŸtu.

Trump'ın ahlaksız olduÄŸunu mu düÅŸünüyorsunuz sorusuna, “Sanırım evet” cevabını verdi.

McChrystal'in daha önce de eski devlet baÅŸkanlarını ve yardımcılarını eleÅŸtirdiÄŸi hatta Barack Obama'ya istifasını sunduÄŸu biliniyor.

Amerikan ve NATO birlikleri 2014 yılı itibarıyla bölgedeki harp misyonlarını resmen bitirdiler ancak Amerika ve müttefik askerleri IŞİD ve Taliban'a karşı saldırılar gerçekleÅŸtiriyor, Afgan askeriyesini eÄŸitip inÅŸa etmeye çalışıyordu.

McChrystal Taliban'la barış anlaÅŸması ihtimalinin azalmasının yanı sıra Afgan halkının Amerika'ya güveninin de kaybolacağını ifade etti. Bir yıldır ülkede NATO ve Amerikan birliklerini yöneten eski komutan, “Onları sarstığımızı düÅŸünüyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: TMP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.