Sosyal Medya

Güncel

ABD'li heyetin FETÖ için Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu

ABD'li yetkililerden oluşan bir heyet, FETÖ ile ilgili Türkiye'nin ABD'ye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri ele almak üzere 3-4 Ocak'ta Ankara'da görüşmeler yapacak.



ABD'den aralarında FBI yetkililerinin de bulunduğu bir heyet, 3-4 Ocak'ta Ankara'da olacak.

GörüÅŸmeler, FETÖ lideri Fetullah Gülen ve yakın çevresinin darbe giriÅŸimindeki rollerinin ortaya konulması ve ABD tarafının harekete geçmesini saÄŸlamak açısından önem arz ediyor.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, 15 Temmuz 2016 darbe giriÅŸimin sözde sivil imamları Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun BiniÅŸ ve Nurettin Oruç'un aynı yıl ocak, mart ve haziran ayları içerisinde ABD'de bulunduÄŸunu tespit etmiÅŸti. Söz konusu isimlerin Fetullah Gülen'le darbenin ön toplantılarını yaptığı biliniyor.

Darbe giriÅŸiminin ardından Akıncı Üssü'nden kaçarken yakalanan isimlerden Hakan Çiçek'in telefonu arazi aramalarında bulunmuÅŸtu.

Siber Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığında incelenen ve Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü bünyesinde oluÅŸturulan 12 kiÅŸilik özel ekip tarafından deÄŸerlendirilen telefondan çıkan dijital izlerde, cihazın nerelerde kullanıldığı anlaşılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.